Gyenge futball, de 11 év után nyolc között a BL-ben a Milan!

Vágólapra másolva!
2023.03.08. 20:51
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AC Milan 0–0-s döntetlent ért el Londonban, a Tottenham vendégeként, így 1–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és 11 év után újra negyeddöntőt játszhat a sorozatban.
Leaóék ugyan nem szárnyaltak, de továbbjutottak Londonban, a Tottenham vendégeként (Fotó: AFP)
Leaóék ugyan nem szárnyaltak, de továbbjutottak Londonban, a Tottenham vendégeként (Fotó: AFP)
Leaóék ugyan nem szárnyaltak, de továbbjutottak Londonban, a Tottenham vendégeként (Fotó: AFP)
Leaóék ugyan nem szárnyaltak, de továbbjutottak Londonban, a Tottenham vendégeként (Fotó: AFP)
Leaóék ugyan nem szárnyaltak, de továbbjutottak Londonban, a Tottenham vendégeként (Fotó: AFP)

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Tottenham Hotspur (angol)–Milan (olasz)
0–0
London,
Tottenham Hotspur Stadion, 62 300 néző. Vezette: Turpin (francia)
Tottenham
: Forster – Romero, Lenglet, B. Davies – Emerson Royal (Richarlison, 70.), Skipp, Höjbjerg, Perisic (Pedro Porro, 53.) – Kulusevski (D. Sánchez, 83.), Szon Hung Min – Kane. Menedzser: Antonio Conte
Milan: Maignan – Kalulu, Thiaw, Tomori – Messias (Saelemaekers, 56.), Krunic, Tonali, T. Hernandez – Brahim Díaz (Bennaszer, 81.), Rafael Leao (Rebic, 89.) – Giroud (Origi, 81.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Kiállítva:
Romero (77.)
Továbbjutott: a Milan, 1–0-s összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

A 11. percig kellett várni a mérkőzés első említésre méltó támadására, Emerson Royal Tomorin gellert kapó löketét simán fogta Mike Maignan. A Milan válasza hét perccel később érkezett, egy szabadrúgás-kombináció után Junior Messias lövése ment el keresztbe a kapu előtt. A 30. percben ismét a Milan brazil támadója vette célba a hazai kaput, de nagyon rosszul találta el a labdát. Öt perccel később a vendégek kapusának akadt dolga: Maignan könnyedén védte Harry Kane bal oldali próbálkozását – több mint fél órát kellett várni a meccs első, kaput eltaláló lövésére. A szünetig több igazi helyzetet nem jegyezhettünk fel – a londoni közönség joggal fütyülte ki az apatikus játékot mutató Spurst.

A fordulás után öt perccel Brahim Díaz eldönthette volna a továbbjutás kérdését, de éles szögből a jól helyezkedő Forstert találta telibe. A 60. perc után elkezdett életjeleket mutatni a Tottenham: Pierre-Emile Höjbjerg éles szögből leadott lövését a léc alól szedte ki Maignan. Percekkel később újfent a milánóiak veszélyeztettek, ezúttal Giroud dolgoztatta meg Forstert.

A 77. percben megfogyatkoztak a „sarkantyúsok”: Cristian Romero megkapta a második sárga lapját, miután felrúgta az oldalvonalnál Théo Hernandezt. A hajrában Hernandez és a csereember Sánchez párharcánál reklamált büntetőt a Spurs, de Clement Turpin sípja néma maradt, és a VAR sem szólt közbe.

A hosszabbítás második percének végén felpörögtek az események: előbb Kane fejesét ütötte ki földöntúli bravúrral Maignan, majd az ezt követő ellentámadás végén Origi lövése szédült vissza a pályára a kapufáról – a kipattanót Forster gyűjtötte be.

Ezzel a maradék puskaporukat is eltüzelték a csapatok: a Milan egygólos előnyét megőrizve továbbjutott, míg a Tottenham szurkolói számára csalódást keltő játékkal búcsúzott a sorozattól. A milánóiak 11 év után jutottak ismét negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában.

A nap másik meccsén
Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–0
Továbbjutott: a Bayern München, 3–0-s összesítéssel

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK! Maradt a 0–0, így a Milan jutott a nyolc közé.

93.perc. MICSODA JELENETEK! Kane fejesét Maignan védte vetődve, a kontrából pedig Origi kapufát lőtt, a visszapattanó labda Foster kezében landolt.

6 perc a hosszabbítás.

89. perc. Leao helyett Rebic állt be.

Még Tonali helyzete előtt Sáncheznek lépett oda a tizenhatoson belül Hárnández, de nem „fújták vissza” az esetet, tehát sem a játékvezető, sem a VAR ne látott szabálytalanságot.

84. perc. Milan-kontra, Tonali lőtt a tizenhatoson belülről, középről, de blokkolták a lövést.

83. perc. A támadó Kulusevski helyett Davinson Sánchez állt be. alighanem Romero kiállítása miatt volt szükség erre a cserére.

81. perc. Giroud helyett Origi és Díaz helyett Bennaszer a pályán.

78. perc. KIÁLLÍTÁS! Romero becsúszva felrúgja az oldalvonalnál Hernándezt, amiért megkapja a második sárga lapját, így kiállítja a játékvezető, még úgy is, hogy sokáig ápolni kellett az argentint, mert lent maradt a becsúszás után. Tíz emberrel a Spurs!

76. perc. Gyenge hazai szögletek és egy rossz beívelés után Maignan húzta le a labdát.

70. perc. Richarlison jött be Emerson Royal helyére – brazil helyére brazil jött.

68. perc. Kane-nek kell nagyon lehajolnia hogy bele tudjon fejelni egy beadásba, de annyira alacsonyan jön a labda hogy nem tud igazán fejelni.

67. perc MILAN-HELYZET! Leao passzából Díaz fordulhatott kapura 11 méterről, de levágódott a labda efgy védőről, majd Giroud lövését védte Foster.

66. perc. Milan-kontra végén egy nagyon gyenge Leao lövés, de visszakerült a labda a vendégekhez.

64. perc. MAIGNAN! Kane lövése még levágódott a védőkről, majd Höjberg tört be a tizenhatoson belülre, tíz méterről, jobbról lőtt, Maignan fölé tolta a labdát.

60. perc. Pdro Porro 24 méterről a milánói sorfalba lőtt egy ígéretes szögből, nagyjából középről járó szabadrúgást.

56. perc. Messias megsérült, Saelemaekers állt be a helyére.

53. perc.Perisic helyére Pedro Porro állt be.

51. perc. VÉGRE EGY HELYZET. Díaz nagyon erőszakos, két védő között kapura tör és a szóló végén az ötös vonaláról lőtt, de Foster lábbal védett.

48. perc. Előbb Emerson Royal, majd Kulusevski beadásánál szabadítanak fel a milánóiak.

47. perc. Romero belenyúlt Díaz arcába. Örülhet hogy megúszta lap nélkül, mert neki már van egy sárga lapja.

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ!

Félidei statisztkák (Forrás: eredmenyek.com)
Félidei statisztkák (Forrás: eredmenyek.com)

 

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK. Sok focit eddig nem láttunk, és ha az eredmény a második félidőben srm változik, akkor 1–0-val továbbjut a Milan.

2 perc a hosszabbítás.

43. perc. Perisic fejelt le egy labdát a kapuhoz közel, de Maignannak nem okozott gondot a védés.

41. perc. Meglehetősen eseménytelen a meccs. Olyan mintha mindkét csapat megelégedne a 0–0-s döntetlennel, pedig ha így marad, a Spurs kiesik a BL-ből.

35. perc. MAIGNAN MUNKÁBAN. Csak szólni kellett, itt az első kapura tartó lövés! Kane a tizenhatoson belülről, de rossz szögből, jobbról lőtt, a labda megpattant, de a Milan kapusa vdéte a rövid sarkot, lábbal mentett. A hazai szögletből pedig nem lett helyzet.

Sok mindent elmond a meccsről, hogy bő fél óra alatt egyik csapat sem találta el a kaput.

30. perc. Messias most 22 méterről lőtt, kissé jobbról, de a labda valahol a nézőtéren landolhatott, annyira fölé ment.

24. perc. Son vagyis a Tottenham végezhette el a meccs első szögletét, egy kis szöglet után a dél-koreai támadó visszakapta a labdát, másodjára beadta, de nem volt jó a beadása magasan elszállt mindenki fölött.

22. perc. Conte az eset után „kireklamált” magának is egy sárga lapot.

21. perc. Lenglet egy felugrásnál a könyökével eltalálta Giroud-t, ez is sárga lap, és a francia sem játszhat a következő meccsen, ha továbbjut a Spurs.

18. perc. ITT AZ ELSŐ HELYZET! Egy milánói szabadrúgásvariáció végén a hosszú oldalon üresen felejtett Messias jobbról, éles szögből, 14 méterről lőhetett, a hosszút célozta, de mellé ment a labda.

17. perc Romero buktatta a tizenhatos előterében Leaót, sárga lapot kap, a védőnek ez már nem az első figyelmeztetése a BL-ben, ha továbbjut a Spurs ki kell hagynia a következő meccset.

14. perc. Theo Hernández lép ki a bal oldalon, 13 méterről célba vehetné a kaput, de lecsúszott a lábáról a labda, ami így a kapusé lett.

Kemény párharcok jellemezték az első tíz percet, helyzet nélkül (Fotó: AFP)
Kemény párharcok jellemezték az első tíz percet, helyzet nélkül (Fotó: AFP)

 

10. perc. A másik oldalon Tonali beadását Perisic blokkolta bedobásra.

9. perc. Kane adott be jobbról, Maignan könnyedén húzta le a labdát.

6. perc. Kalulu rúgott oda a felezővonalnál Perisicnek, a játékvezető szóban figyelmeztette a franciát.

A Milant irányító Stefano Piolinak ez az első egyenes kieséses párharca európai kupában, először juthatna negyeddöntőbe csapatával.

2. perc. Theo Hernández ütközött az egyik hazai játékossal és harcolt ki szabadrúgást a londoniak térfelének közepén, de a felívelt szabadrúgásból nem alakult ki helyzet.

ELKEZDŐDÖTT A MECCS! A Tottenham kezdett.

Piros-feketében a Milan, fehérben a Spurs.

Forgalmi dugóba került a Tottenham csapatbusza és az angol együttes késve érkezett meg a stadionjába, emiatt az UEFA úgy határozott, hogy a Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt tíz perccel később kezdik.

A ma esti meccsek kezdőcsapatai

 

Leao bemelegít

 

 

A Milan-szurkolók vonulása Londonban. Mintegy háromezer vendégdrukker érkezett a meccsre.

 

ELŐZMÉNYEK

Harry Kane-t az első meccsen kikapcsolták a játékból a milánói piros-feketék – a Tottenham továbbjutása is múlhat a csatár teljesítményén (Fotó: AFP)
Harry Kane-t az első meccsen kikapcsolták a játékból a milánói piros-feketék – a Tottenham továbbjutása is múlhat a csatár teljesítményén (Fotó: AFP)

 

Rosszul teljesít az utóbbi időben a Tottenham: múlt héten szerdán a másodosztályban szereplő Sheffield United kiejtette a FA-kupából, szombaton pedig a kiesés rémétől fenyegetett Wolverhamptontól szenvedett vereséget a Premier League-ben.

Úgyhogy a legjobbkor tér vissza a csapat kispadjára az epehólyag-gyulladása miatt február elején megműtött Antonio Conte,    irányításával a Spurs egygólos hátrányt igyekszik ledolgozni a Milan elleni BL-nyolcaddöntőben. Az első meccsen Brahim Díaz góljával nyertek 1–0-ra a milánóiak.

Ami az olasz csapatot illeti: a Serie A-ban egymás után három mérkőzést nyert meg kapott gól nélkül, majd a hétvégén következett a Fiorentina elleni vereség, és azzal együtt a lecsúszás a tabella negyedik, még BL-indulást érő helyéről.

A vörös-feketék legutóbb 11 éve jutottak nyolc közé a legrangosabb európai kupában, s érdekesség, hogy az azt megelőző három BL-szereplésüket rendre angol csapat zárta le: 2008-ban az Arsenal, 2010-ben a Manchester United, 2011-ben pedig éppen a Tottenham.

A Milanból Davide Calabria és Alessandro Florenzi sérüléssel bajlódott a meccs előtt, de ott vannak a meccskeretben. Az olasz bajnok 41 éves svéd klasszisa, Zlatan Ibrahimovic elhúzódó térdsérülése után február végén a bajnokságban már újra játszott, de a BL-re nem nevezte klubja. A Tottenhamből Eric Dier eltiltott, Rodrigo Bentancur, Yves Bissouma, Hugo Lloris és Ryan Sessegnon pedig sérült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik