BL: Sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek – Rebrov

BORBOLA BENCE (Ta'Qali)BORBOLA BENCE (Ta'Qali)
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 22:33
null
A Ferencváros a kenyai születésű norvég Tokmac Nguen góljával egyenlített (Fotó: Molnár Ádám)
A Ferencváros megőrizte kétgólos előnyét Máltán, így továbbjutott a Bajnokok Ligájában a selejtező 3. fordulójába. A keddi mérkőzés után Szerhij Rebrov vezetőedző értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

– Az első percekben eldönthették volna a továbbjutást...
– De nem döntöttük el. Kapufával nyitottunk, ha az első percben gólt lőttünk volna, senki sem szólhatott volna egy szót sem. Sőt, a második kapufánk is jött, ám látható volt, a Valletta az utolsó erejéig harcol majd, és így is lett. Kemény csapat a máltai bajnok, ezért mondtam a fiúknak az összecsapás előtt, még véletlenül sem szabad őket fél vállról vennünk.

– Korán cserélt, Daniel Ihnatenko helyére Sigér Dávidot küldte be. Taktikai csere volt?
– Igen. Daniel kemény játékos, nem szerettem volna, hogy újabb sárga lapot kapjon. De az ilyen előfordul, egy edzőnek apróságokat is figyelembe kell vennie. Ezért vagyunk csapat, hogy a sikereket együtt érjük el. Nem csupán tizenegy futballistám van.

– Ideges volt a máltaiak vezetésénél?
– Azért voltam ideges, mert tudom, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Néhányan elvesztették az önbizalmunkat, ám a második félidőben átvettük a kezdeményezést, és végül megérdemelten jutottunk tovább.

– A Vallettánál sokkal nagyobb falat, a Dinamo Zagreb következik. Mik az esélyeik?
– Az esélyekről korai beszélni. Az előttünk álló napokban játszunk újabb edzőmérkőzést, egy hetünk van a felkészülésre. Annyit elárulhatok, már megnéztem a Dinamo Zagreb első összecsapását, de a játékosaimnak eddig egyetlen szót sem ejtettem a horvát bajnokról.

LOVRENCSICS: MAGAM ALATT VOLTAM – TÍZSZERESEN

„A lábam teljesen beállt már a végére, sajnos ilyen ez a műfű, hiába edzel rajta, nem lehet hozzászokni – tekintett vissza a mérkőzésre Lovrencsics Gergő. – Sajnos közrejátszottam abban, hogy ne legyen olyan könnyű ez a mérkőzés, gondolok itt a tizenegyes-szituációra. Szerintem nem volt az, de a bíró megadta... Az elején sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk gólra váltani őket. Ez megbosszulta magát. A csapat erejét mutatja, hogy a második félidőben többet járattuk a labdát, jobban koncentráltunk a támadásoknál, miközben a máltaiaknak jönniük kellett. Ebből pedig megszereztük az egyenlítést. Ettől felszabadultunk. Előtte érezhetően magunk alatt voltunk, én tízszeresen is... A végén hosszú labdákkal próbáltunk mögéjük játszani, több egy egy elleni szituációnk is volt. Nagyon-nagyon nehéz meccs volt, de inkább magunknak tettük nehézzé.”

INTERJÚ DARREN ABDILLÁVAL, A VALLETTA VEZETŐEDZŐJÉVEL

– Becsülettel harcoltak. Elégedett a játékosaival?
– Büszke vagyok rájuk. De nem kérdés, a jobbik csapat jutott tovább. Próbáltuk nehézzé tenni a magyar bajnoknak a mérkőzést, azt hiszem, sikerült is. Az elején rosszul kezdtünk, de utána belelkesedtünk, sajnos a fiatal játékosaink követték el a hibákat. De ez a labdarúgás velejárója, időre van szükségük, de szép jövő előtt állunk mint csapat.

– Az egyenlítést követően érezte, hogy eldőlt a továbbjutás?
– A kispadon nem adtam fel, láthatták, újabb csatárt küldtem pályára, de néhány játékosomon éreztem, hogy lélekben feladta már. Ezen a napon három sérült játékosom és két eltiltott futballistám hiányzott.

– A szurkolóik úgy éltették a csapatot, mintha továbbjutottak volna. Így szokás ez errefelé?
– Köszönet a drukkereknek. Igen, lelkes nézőink vannak, még akkor is szurkoltak nekünk, ha a Ferencváros végül lőhetett volna két-három, akár négy gólt is. Megyünk tovább az Európa-ligában. Még egyszer mondom, büszke vagyok a játékosaimra.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ

Valletta FC (máltai)–Ferencváros 1–1 (1–0)
Ta'Qali,
Centenáriumi Stadion, 1585 néző. Vezette: Lardot (belga). Partjelző: Lemaire, Devillers (mindkettő belga)
Valletta:Bonello – Zerafa, J. Borg, Camilleri, Pena Beltre – Dimech (Nwoko, 75.), R. Muscat (Monticelli, 80.), Tulimieri – Yuri, Fontanella, Piciollo (Tonna, 90.).Vezetőedző:Darren Abdilla
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Ihnatenko (Sigér, 33.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 85.) – Lanzafame (Szihnyevics, 74.). Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző: Fontanella (27. – 11-esből), ill. Nguen (60.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 4–2-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik