A becserélt Messivel sem lett jobb: torinói 0–0-val csoportelső a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 20:37
null
Sokkal több küzdelem, mint játék: erről szólt a mérkőzés (Fotó: AFP)
A Barcelona 0–0-s döntetlent harcolt ki a Juventus otthonában, ezzel megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája D jelű csoportját. A Juventus még nem jutott tovább, az utolsó forduló előtt egy pont az előnye az Olympiakoszt 3–1-re legyőző Sporting CP-vel szemben.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
D-CSOPORT
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–0

Sporting CP (portugál)–Olympiakosz Pireusz (görög) 3–1 (Dost 40., 66., Bruno César 43., ill. Odjidja-Ofoe 86.)

JUVENTUS–BARCELONA

Sztárok mindenhol, parádés hangulat, óriási presztízs, remek meccs. Legalábbis ezt képzelte el alighanem mindenki a Juventus–Barcelona összecsapás előtt. A sztárok névsora aztán a legnagyobb csillagéval szűkült (Ernesto Valverde a kispadra nevezte Lionel Messit), a hangulat ugyan hozta az elvártakat, a két csapat viszont...

...nos, ők közel sem. Az első félidő szinte teljes egészében meddő mezőnyjátékba és darálásba fulladt, a két center, Gonzalo Higuaín és Luis Suárez gyakorlatilag megjátszhatatlan volt, helyzet pedig alig-alig akadt. A Juventus a játékrész elején és végén hagyott ki nagyobb helyzetet (Douglas Costa és Paulo Dybala révén), illetve a Barcelona egy szabadrúgás után elért egy kapufát (talán Paulinho bele tudott érni Rakitic beívelésébe), de sok pozitívumot ezen kívül nem tudtunk feljegyezni.

Ennél csak jobb lehet a folytatás, gondolhattuk.

Olyan sokkal jobb nem lett, bár a Barcelona kimondottan jól kezdte a második félidőt, hogy aztán Valverde behozza Lionel Messit is – az argentin csillag 2013 tavasza óta először állt be csereként egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Más kérdés, hogy ettől sem jöttek futószalagon a helyzetek. A Barcelona szabadrúgásokkal veszélyeztetett (Suárez és Messi is próbálkozott), a másik oldalon pedig már az nagy szó volt, hogy Higuaín végre le tudott fordulni és meg tudott ereszteni egy (egyébként bűn rossz) lövést.

Negyed órával a vége előtt az égvilágon semmi sem mutatott arra, hogy gólt (vagy helyzetet) látna a torinói közönség, a BL-csoportrangadó inkább egy nyári, észak-amerikai turné felkészülési meccsére emlékeztetett mind iramát, mind színvonalát tekintve. Sokatmondó, hogy a legszebb jelenet az volt, amikor a lecserélt Andrés Iniestát megtapsolta a közönség...

A Juventus a végén kicsit még kapuja elé szorította a Barcelonát, sőt, meg is nyerhette volna a mérkőzést, ám Dybala remek lövését bravúrral kitolta a jobb alsó sarok elől Marc-André ter Stegen, megőrizve ezzel a 0–0-t és biztosítva a Barca csoportelsőségét.

Csodálatos élőkép a Sporting szurkolóitól (Fotó: UEFA)
Csodálatos élőkép a Sporting szurkolóitól (Fotó: UEFA)

SPORTING CP–OLYMPIAKOSZ

Miután a csoport két nagyágyúja egymással találkozott, adva volt a lehetőség a Sporting előtt, hogy egy sikerrel közelebb kerüljön a továbbjutást jelentő második helyhez. A lisszaboniak ennek megfelelően lendültek játékba, és megérdemelten vezettek két góllal a szünetben. Bas Dost a második játékrészben már a második gólját érte el (nem véletlenül skandálták a nevét a Sporting szurkolói), a görögök a hajrában csak szépíteni tudtak. A portugál csapat sikerével a Juve nyakán liheg az utolsó forduló előtt, ugyanakkor a Barca otthonában kellene kiharcolnia a továbbjutást. .

Így éltették Bas Dostot a portugál szurkolók

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Barcelona 5 3 2 0 7–1 +6 11
2. Juventus 5 2 2 1 5–5 0 8
3. Sporting CP
5 2 1 2 8–7 +1 7
4. Olympiakosz 5 0 1 4 4–11 –7 1

AZ UTOLSÓ FORDULÓBAN
December 5.
Barcelona–Sporting CP
Olympiakosz–Juventus
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik