BL: Fontos részem volt a sikerben, rám is fért – Vinícius

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 11:03
null
Vinícius Junior a keddi mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Vinícius Júnior boldog, hogy gyengébb mérkőzések után a Braga ellen kulcsembere volt a Real Madridnak, Christian Eriksen pedig arról is beszélt, hogyan segítette őket a hétvégén elhunyt Manchester United-legenda, Bobby Charlton öröksége az FC Köbenhavn ellen – íme, rövid nyilatkozatcsokor azoktól, akiket a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolc keddi mérkőzésén a legjobbnak látott az UEFA.  

 

BRAGA (portugál)–REAL MADRID (spanyol) 1–2
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint:
Vinícius Júnior (Real Madrid)

„Nem hinném, hogy a »megszenvedtünk érte« kifejezés pontosan leírja azt, mekkora erőfeszítésünkbe került ez a győzelem. Hogy nem adták meg a gólomat? Gyors vagyok, a leshatáron néha túlságosan is, de hát ilyen a futball… Viszont Rodrygo góljai is mindig boldoggá tesznek, hiszen olyan ő nekem, mint a testvérem. A clásico előtt különösen fontos, hogy góllal növelhette az önbizalmát. Nekem is jólesik a meccs embere cím, hiszen a két gólpasszal valóban fontos részem volt a sikerben, rám is fért, mert a megelőző néhány meccsen nem voltam a legjobb…” – értékelt Vinícius Júnior, akire az UEFA értékelése szerint állandó veszélyforrásként kellett ügyelnie a bragai védelemnek.

MANCHESTER UNITED (angol)–FC KÖBENHAVN (dán) 1–0
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint: Christian Eriksen (Manchester United)

„Becserélésemkor edzőnk azért kérte tőlem, tegyek róla, hogy többet járjon a labda. Több nagy helyzetünk is volt a második félidőben, hogy lezárjuk a meccset, de ezzel egyelőre gondjaink vannak. A meccs előtt levetítettek nekünk egy videót Sir Bobby Charltonról, hogy pontosan átérezzük, mit is jelentett ő a klubnak. A kivonuláskor éreztük is… magával ragadó, milyen sokan rajongtak érte, és milyen csodálatos életművet hagyott maga után” – fogalmazott Christian Eriksen, aki az UEFA értékelése szerint beállásával megváltoztatta a mérkőzést, nem is beszélve a győztes gólt előkészítő passzáról.


GALATASARAY (török)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–3
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint: Kingsley Coman (Bayern München)

„Imádok ilyen atmoszférában futballozni, felér egy adrenalinbombával. Nem volt könnyű meccs, óriási nyomást gyakoroltak ránk, de a második félidőben több szabad terület nyílt előttünk, amit ki is használtunk. Örülök, hogy engem láttak a legjobbnak, persze nem ez a legfontosabb, hanem a győzelem” – mondta Kingsley Coman a meccs után, amelyen az értékelők szerint nemcsak a góljával, hanem kulcspasszaival is kiemelkedett a többiek közül; ha nála volt a labda, mindig retteghettek az isztambuliak.

SEVILLA (spanyol)–ARSENAL (angol) 1–2 (0–1)
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint:
Gabriel Jesus (Arsenal)

„A Sevillának remek futballistái vannak, a labdabirtoklásban nagyon jók, nehéz ellenük futballozni. Ráadásul igen zajos tábor biztatja őket. Mindezt figyelembe véve dicséret illeti az egész csapatunkat, önbizalom-erősítő győzelem volt, de természetesen ennél többet akarunk” – így a győztes gólt szerző, az elsőt előkészítő Gabriel Jesus, aki helyezkedésével, taktikai fegyelmével, érett középcsatárjátékával nyűgözte le az UEFA értékelőit.


UNION BERLIN (német)–NAPOLI (olasz) 0–1

A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint: Hvicsa Kvarachelia (Napoli)

„Most jól fest a csoport, igaz, bőven van még megnyerni való meccsünk. Köszönet, hogy engem láttak a legjobbnak, de a többiek is nagyon sokan tettek a győzelemért, bárki megkaphatta volna az elismerést, ahogyan legközelebb nyilván más is kapja” – szerénykedett Hvicsa Kvarachelia, a mérkőzés egyetlen góljának előkészítője, akinek keddi játékában az UEFA nagyra tartotta a csapatérdeket szolgáló taktikai fegyelmet.

BENFICA (portugál)–REAL SOCIEDAD (spanyol) 0–1
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint:
Kubo Takefusza (Real Sociedad)

„Arra törekedtünk, amire mindig is: dolgoztatni az ellenfelet, a labda birtoklásakor kicsit megpihenni, és amikor lehetőség nyílik, büntetni. Biztos voltam benne, hogy bárkivel felvesszük a versenyt a csoportban, szerintem most is remek meccsünk volt, megmutattuk, hogy bátrak, egységesek vagyunk” – fejtegette Kubo Takefusza, aki az elemzők szerint a Real Sociedad legkreatívabb, legveszélyesebb játékosa volt kedd este.

INTERNAZIONALE (olasz)–SALZBURG (osztrák) 2–1
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint:
Hakan Calhanoglu (Internazionale)

„Mit mondhatnék? Jó helyen állunk a csoportban, most két, nehéznek ígérkező idegenbeli mérkőzés vár ránk, ami különösen értékessé teszi ezt a győzelmet. Jól játszottunk, megérdemeltük a pontokat” – hozta röviden a kötelezőt a győztes gólt szerző Hakan Calhanoglu, aki hosszú indításaival, a rögzített szituációk megoldásával vívta ki az UEFA elemzőinek elismerését.

LENS (francia)–PSV (holland) 1–1
A mérkőzés legjobbja az UEFA szerint: Kevin Danso (Lens)

„Az első félidőben nem sikerült úgy letámadnunk, ahogyan szerettünk volna, aztán a másodikban ez már jobban működött. Büszkék lehetünk, hogy talpra álltunk vesztett állásról, bár az igazi az lett volna, ha nyerünk is. Csodálatos táborunk van, óriási élmény előtte játszani” – mondta Kevin Danso, a Lens védője, akinek helyezkedését, fejjátékát emelte ki az UEFA.

A CSOPORTÁLLÁSOK

A-CSOPORT
1. Bayern München 3 3 9–5 +4 9
2. Galatasaray 3 1 1 1 6–7 –1 4
3. Manchester United 3 1 2 6–7 –1 3
4. FC Köbenhavn 3 1 2 3–5 –2 1
B-CSOPORT
1. Arsenal 3 2 1 7–3 +4 6
2. Lens 3 1 2 4–3 +1 5
3. Sevilla 3 2 1 4–5 –1 2
4. PSV 3 2 1 3–7 –4 2
C-CSOPORT
1. Real Madrid 3 3 6–3 +3 9
2. Napoli 3 2 1 5–4 +1 6
3. Braga 3 1 2 5–6 –1 3
4. Union Berlin 3 3 2–5 –3 0
D-CSOPORT
1. Real Sociedad 3 2 1 4–1 +3 7
2. Internazionale 3 2 1 4–2 +2 7
3. Salzburg 3 1 2 3–4 –1 3
4. Benfica 3 3 0–4 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik