Chelsea–AS Roma: rangadónak indult, futballünnep lett

Vágólapra másolva!
2017.10.18. 20:35
null
Edin Dzeko (jobbra) 100. római mérkőzése emlékezetesre sikeredett (Fotó: AFP)
Elképesztően jó és izgalmas mérkőzést vívott egymással a Chelsea és az AS Roma, a vége 3–3-as döntetlen lett. Az Atlético Madrid örülhet ennek leginkább, ugyanis a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának harmadik gigásza csak ikszelt a Qarabag otthonában.


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Chelsea–Roma 3–3 (David Luiz 11., E. Hazard 37., 75., ill. Kolarov 40., Dzeko 64., 70.)

A Chelsea és az AS Roma is messze került a csúcsformájától, így aztán mindkét csapat óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe.

Hatalmas tempóban zajlott a mérkőzés, amely egy-egy angol és olasz helyzettel indult, majd David Luiz megszerezte a vezetést a londoniaknak egy jól eltalált, 16-os előtti lövéssel: 1–0!

Nem csüggedtek a rómaiak, fantasztikus támogatást is kaptak a szurkolóiktól, csak éppen a Francesco Totti örökébe lépő Edin Dzeko remek labdáit a társak ziccerből sorra a kapusba vagdosták – majd ahogyan az lenni szokott ilyenkor, az ellenfél szerzett gólt.

Egy kissé szerencséset, de Eden Hazard ezt a legkisebb mértékben sem bánta (2–0), mint ahogyan Alekszandar Kolarov sem esett kétségbe amiatt, hogy egy hazai védőn megpattanó lövésből szépített (2–1).

A fordulás után nem pörgött fel a Chelsea, Edin Dzeko meg, tanulván az első félidőből, magára vállalta a munka nehezét: előbb lőtt egy gyönyörű gólt kapásból (2–2), aztán a kapuba fejelt egy Kolarov-beadást (2–3) – tette mindezt a 100. mérkőzésén a Roma színeiben.

Amely a futball ünnepe lett, mert Eden Hazard sem akart lemaradni, ráadásul ritkán fejel gólt a belga, ekkora védők közül meg pláne; egy szó, mint száz, ennek a 3–3-nak a nézők lettek a győztesei.

Tanulságos mérkőzés volt, mert nagyon jó volt látni, hogy agyonfizetett sztárok is képesek inukszakadtáig hajtani...


Összefoglaló

A csoport másik mérkőzésén:

Qarabag–Atlético Madrid 0–0

Az azeri együttes Dino Ndlovu kiállítása miatt az utolsó negyedórát emberhátrányban játszotta végig. A dél-afrikai futballista a második sárgáját műesésért kapta meg. A Qarabagnak ez az első pontja a Bajnokok Ligája történetében.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 2 1 0 11–4 +7 7
2. Roma 3 1 2 0 5–4 +1 5
3. Atlético Madrid 3 0 2 1 1–2 –1 2
4. Qarabag 3 0 1 2 1–8 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik