Megtörte a Real a dortmundi átkot, CR duplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 20:30
null
Gareth Bale és Cristiano Ronaldo elintézte a BVB-t Dortmundban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Real Madrid történelme során először tudott nyerni a Borussia Dortmund otthonában, míg a németeket két hete legyőző Tottenham szintén három góllal jutott három ponthoz idegenben.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Real Madrid (spanyol) 1–3
(Aubameyang 54., ill. Bale 18., C. Ronaldo 50., 79.)
Dortmund, Signal Iduna Park, 65 849 néző. V: Kuipers (holland)
Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Toprak, Toljan (Dahoud, 60.) – Castro, Sahin (Weigl, 60.), Götze (Pulisic, 76.) – Jarmolenko, Aubameyang, Philipp. Vezetőedző: Peter Bosz
Real Madrid: Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Nacho – Modric (Ceballos, 91.), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio, 76.) – Bale (L. Vázquez, 86.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Még soha nem nyert korábban a Real Madrid a Borussia Dortmund otthonában, és a BL-címvédő mestere, Zinédine Zidane nagyszámú sérültje miatt a soros próbálkozásra a ritkán használt 4–4–2-es hadrendben küldte ki a legénységét.

Gareth Bale és Cristiano Ronaldo volt a két csatár, és meg is szolgálták a bizalmat: előbbi az első félidőben lőtt egy gyönyörű kapásgólt, míg utóbbi a szünet után nem sokkal talált a kapuba, éppen a walesi beadásából.

A portugál zseni tehát a 400. realos tétmérkőzését stílszerűen góllal ünnepelte, a Bajnokok Ligájában ezzel már a 70. mérkőzésén talált be, ami rekord – a madridiakat pedig a négyszáz fellépésén 410 góllal, és nem mellékesen 125 gólpasszal segítette...

A hazaiak leginkább a saját középcsatárukban, Pierre-Emerick Aubameyangban bíztak, és ők sem csalatkoztak, mert a támadó nem sokkal a második vendéggól után szépített, ezt követően pedig a hazai mester, Peter Bosz húzott váratlant, átállt a háromvédős rendszerre.

A hajrára beküldte a gaboni, illetve Maximilian Philipp és Andrij Jarmolenko mellé Christian Pulisicet is, azaz már négy támadóval rohamozott a BVB. Egyre reménytelenebb helyzetben, ugyanis Cristiano Ronaldo újabb góllal jelentkezett a 79. percben, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

A végén kétszer is nagyot védett a hazai kapus, Roman Bürki, még nagyobb vereségtől mentve meg csapatát.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

APOEL (ciprusi)–Tottenham Hotspur (angol) 0–3 (Kane 39., 62., 67.)

Egyelőre hibátlan a BL-ben a Tottenham, amely az első fordulóban a Dortmundnak rúgott hármat, kedden pedig Cipruson az APOEL-t verte meg 3–0-ra. A mérkőzés hőse Harry Kane volt, aki mesterhármast szerzett, így már öt találatnál jár.

A 39. percben Toby Alderweireld a leshatáron ugratta ki a válogatott támadót, aki nem hibázott (0–1).

A 62. percben Moussa Sissoko jobbról okosan a 16-os vonalánál érkező Kane elé passzolt, ő pedig kilőtte a jobb alsó sarkot (0–2).

Öt perccel később egy újabb jobb oldali beadásra centerként érkezett, és fejesével alakult ki a 0–3-as végeredmény.

A hazaiaknál Sallai Roland ismét kezdő volt, és 62 perc játéklehetőséget kapott.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 2 2 0 0 6–1 +5 6
1. Tottenham 2 2 0 0 6–1 +5 6
3. Dortmund 2 0 0 2 2–6 –4 0
4. APOEL 2 0 0 2 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik