DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2020.12.01 23:02

Ajándék ez a nap – Deák Zsigmond jegyzete

Nyolcrét hajtott vagy inkább gyűrődött, megszáradt papírlap. Egy hónapja ázott szét, pedig nem sokat töltött az anorák belső zsebén kívül, csak amikor be kellett mutatni az ellenőrzésnél, illetve a kódját odatartani a beléptetőrendszer érzékelőjéhez. Ám november 4-én úgy zuhogott az eső Pesten, hogy ez a néhány másodperc a szabadban bőven elégnek bizonyult a „cafatosodáshoz”. Mégis megtartottam, mert egyrészt rá van írva, ez nemcsak a Fradi–Juve, hanem a Fradi–Barca meccs jegye is, másrészt nincs az a rozoga papírfecni, amit ne tennék el emlékbe a Ferencváros labdarúgócsapatának negyedszázados szünetet követő második Bajnokok Ligája-szerepléséről. Sajnos gyorsan kiderült, hogy a megviselt biléta csupán emlék jellegét őrzi meg, eredeti funkcióját elveszítette, hiszen a koronavírus szorításában meghozott szigorított intézkedések miatt a barcelonai sztárgárdát már a Puskás Aréna harmadháza sem nézheti meg, mint a torinóiakat (s korábban a Groupamában a Dinamo Kijevet).

 
Koeman: A Fradinak minőségi támadói vannak, nehéz meccsre számítok 
Barcelona: Messi, Ter Stegen és Coutinho sem jön Budapestre 

Háromszor hatvanezer, összesen száznyolcvanezer helyett egyszer hat és egyszer húsz, azaz huszonhatezer ember lehet(ett) a helyszínen részese a ritkán látható hazai BL-varázsnak: ha belelovalnánk magunkat a veszteség érzetébe, minden bizonnyal a Dunának mennénk. Ebből a szempontból szinte jól jön, hogy legalább Lionel Messi hiányát nem kell siratni, aki több pihentetett és sérült társával együtt kihagyja a magyarországi mérkőzést. De mégis, a világ klubfutballjának egyik koronagyémántja „száll le” közénk, amely – bizonyság rá a múlt heti ukrajnai összecsapás, szintén az argentin sztár nélkül – tartalékosan is erős, mint a bivaly. S amikor ennek a bivalynak a „gazdája”, pardon, a csapat edzője, Ronald Koeman (játékosként maga is BEK-győztes a katalánokkal) azt találja mondani a felvezető sajtótájékoztatón, hogy „nehéz mérkőzésre számítok, a Ferencvárosnak minőségi támadói vannak”, azt igen jólesik hallani. S végül is a holland mester októberről, a Camp Nouból emlékezhet Tokmac remekbe szabott góljára – millimétereken múlt a les – és Isael döngő kapufájára még 0–0-nál, vagy épp láthatta (látta is!) a Fradi múlt heti bravúros helytállását a Juventus otthonában.

Ettől persze szerda este bármi történhet a Puskás Arénában, csak az nem, hogy újra megázzanak a jegyek, hiszen eső és néző sem lesz. Meccs viszont igen, s érdekes módon egyik félnek sincs sok veszítenivalója: a Barcelona már biztos továbbjutó, az FTC-nek pedig minden perc ajándék ezen a porondon, ezen a szinten, ilyen riválissal.

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.