S. Á./B. L. 2020.12.01 13:33 Frissítve: 2020.12.01 14:03

BL: A Fradinak minőségi támadói vannak, nehéz meccsre számítok – Koeman

Az FC Barcelona Ferencváros elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt az együttes vezetőedzője, Ronald Koeman és támadója, Trincao állt az újságírók rendelkezésére. A holland tréner beszélt a magyar csapat erősségeiről és Lionel Messi pihentetéséről is. A portugál támadó reméli, hamarosan sikerül megtörni a jeget.

Ronald Koeman nehéz mérkőzésre számít a Ferencváros ellen (Fotó: AFP)

 

A 20 éves portugál jobbszélső az idényben 12 mérkőzésen játszott, de összesen csupán 344 perc jutott neki. Most Lionel Messi hiányában a Ferencváros elleni első és a Dinamo Kijev elleni második mérkőzéshez hasonlóan várhatóan kezdőként léphet pályára.

„Természetesen győzni szeretnénk, újabb három pontot szerezni és folytatni az elkezdett jó sorozatunkat a Bajnokok Ligájában – kezdte Trincao (teljes nevén Francisco António Machado Mota Castro Trincao), akinek eddig a gólszerzés nem jött össze a katalánoknál a 12 összecsapásán. – Mindennap azért dolgozom keményen, hogy végre sikerüljön betalálnom, és segítsek a csapaton.”

„Boldog vagyok, hogy a világ legjobb klubjában játszhatok. Erős a csapatunk, élvezem, hogy itt futballozhatok. Persze, szeretnék minden meccsen játszani, de az edző döntése, hogy kik léphetnek pályára. Bízom a képességeimben” – tette hozzá a portugál, akit természetesen a Cristiano Ronaldo, Lionel Messi összevetésről is faggattak.

„Mind a ketten remek játékosok, különböző dolgokban erősek. Lehetetlen megmondani, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi-e a jobb. Nem tudnék választani” – adott diplomatikus választ.

Trincao mindennap azért dolgozik, hogy a csapat hasznára legyen – és hogy végre betaláljon (Fotó: AFP)Ronald Koeman irányításával a Bajnokok Ligájában eddig mind a négy meccsét megnyerte az FC Barcelona, most is a győzelem a cél.

„A legfontosabb a továbbjutás biztosítása volt, ezt már sikerült elérni. Ám ez a Barca, itt mindig nyerni kell és jól játszani – mondta Koeman, aki Messi pihentetésére is kitért. – Nem szokványos, de ebben a rendkívül sűrű idényben muszáj pihentetni, és ez a találkozó alkalmas erre, mert a továbbjutásunk már biztosított, s a hétvégén fontos bajnoki vár ránk.”

A tréner elmondta, közeleg a sérült Samuel Umtiti visszatérése, a kisebb sérülésből lábadozó Ronald Araújo játékát még nem akarják megkockáztatni. Hozzátette, lehetőséget kell adni a fiatal játékosoknak, mert övék a jövő, és hogy ez a modell működik Hollandiában is, ahol relatíve kevés a pénz, így a fiatalokra kell építeni.

„Nehéz mérkőzésre számítok, a Ferencvárosnak minőségi támadói vannak, idegenben is rendre eredményesek tudtak lenni. Nagyon jól játszott a magyar csapat a Juventus ellen, és jól védekezett” – tért ki a szerdai ellenfélre.

A Nemzeti Sport kérdésére Koeman elmondta, a Ferencváros legnagyobb erősségének a gyors támadókat tartja, ezek a játékosok bárkit meglephetnek, akik nem koncentrálnak eléggé – erre fel is hívta csapata figyelmét.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT

December 2., szerda
21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol), Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona4413–  2+1112
2. Juventus431  8–  4  +4  9
3. Dinamo Kijev413  3–10  –7  1
4. FERENCVÁROS413  5–13  –8  1
2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.