Kevin De Bruynéval még erősebb lehet a Manchester City

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 11:41
Kevin De Bruyne (balra), Erling Haaland és Bernardo Silva féken tartása nem egyszerű feladat – főleg akkor, ha egyszerre vannak pályán a Manchester Cityben (Fotó: AFP)
A Manchester City 2018 őszén kapott ki legutóbb hazai pályán a BL-ben, így a Real Madridnak bravúrra lesz szüksége, ha tovább akar jutni a 3–3-as első mérkőzés után.

 

Bevehetetlen erőd az Etihad Stadion a Bajnokok Ligájában. A Manchester City szerda este Real Madridot fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, és a hat gólt hozó, 3–3-as döntetlennel záruló spanyolországi mérkőzés után újabb nagyszerű összecsapásra van kilátás. A spanyoloknak azonban pokolian nehéz dolguk lesz. Már a tizenegyesrúgások kiharcolásához is legalább döntetlenre lenne szükségük, ám a City otthonában ez is kisebbfajta bravúrnak számítana. Pep Guardiola együttese 2018 szeptembere, azaz csaknem hat éve nem kapott ki hazai pályán a BL-ben. Akkor a Lyon verte meg 2–1-re a csoportkörben, azóta harminc mérkőzésen huszonnyolc győzelem és két döntetlen a mérlege az Etihadban. Hogy csak a fontosabb sikereket említsük, az angolok legyőzték otthon 4–0-ra, 4–3-ra és 2–1-re a Real Madridot, 3–0-ra a Bayern Münchent, 2–0-ra és 2–1-re a Paris Saint-Ger­maint és 7–0-ra a Schalkét.

Ráadásul ezúttal ott lehet a pályán a madridi találkozót betegség miatt kihagyó Kevin De Bruyne, és bizonyára lehetőséget kap Bernardo Silva is, aki az utóbbi időben kimondottan jól teljesít a királyiak ellen. A múlt heti összecsapáson szabadrúgásból ő szerezte az angolok első gólját, duplázott a hazai pályán 4–0-ra megnyert mérkőzésen, és a két évvel ezelőtti, 4–3-ra megnyert manchesteri meccsen is betalált. A 29 éves portugál középpályás szerint nehéz dolguk lesz, és azt is elmondta, hogy az ellenfél két játékosára, Luka Modricra és a Toni Kroosra is példaképként tekint.

Órási hiba lenne, ha elhinnénk, hogy nyeregben vagyunk, és jó helyzetből várjuk a visszavágót. Szükségünk van a nyomásra, és éhesnek kell maradnunk ahhoz, hogy a maximumot nyújtsuk. Az újabb triplázástól még messze vagyunk, ha bejutunk a BL-döntőbe, valamint az FA-kupa döntőjébe, és egy-két meccs lesz hátra a bajnokságból, akkor majd elkezdhetünk erről beszélni.
Josep GUARDIOLA, a Manchester City vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón

„A Real Madrid a Bajnokok Ligája királya, tiszteljük az ellenfelet, nehéz mérkőzésre számítok – idézte a BBC Bernardo Silvát.Az első mérkőzésen az volt a benyomásom, hogy a spanyolok erősebbek, mint tavaly, és bizonyára szeretnének visszavágni az akkori vereségért és kiesésért. Ugyanakkor tény: sokat számít, hogy otthon játszhatunk, és ezúttal számíthatunk Kevin De Bruynéra. Ő a generációnk egyik legjobb futballistája, nyilvánvaló, hogy vele erősebbek vagyunk, mint nélküle. Ha jó napja van, szinte lehetetlen megállítani. Persze a madridiaknak is kiváló futballistáik vannak, Toni Kroosra és Luka Modricra is felnézek, legfőképp azért, mert tizenöt éve ugyanazon a magas szinten játszanak, ami egyszerűen lenyűgöző.”

A spanyol sportlapok szerint mindezek ellenére a vendégek kimondottan optimistán készülnek. És hogy miben bízhatnak? Nos, leginkább az első mérkőzésen betaláló, a BL fontos összecsapásain hagyományosan jól teljesítő Rodrygóban. A brazil csatár pihent a hétvégi, Mallorca elleni találkozón, így erőtől duzzadva készülhet a szerda esti csatára. A spanyoloknak az is fontos lenne, hogy Andrij Lunyin kapus jó napot fogjon ki, és olyan bravúrokat mutasson be, mint a korábbi párharcokban Thibaut Courtois. Egyébként arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Real Madrid 44 tétmérkőzést játszott ebben az idényben, és csak egyet veszített el a rendes játékidőben. Még tavaly szeptemberben kapott ki 3–1-re az Atlético Madrid vendégeként.

Nyolc olyan futballista van, aki pályafutása során mindkét csapatban megfordult. A jelenleg a spanyolokat erősítő Brahim Díaz mellett Robinho, Nicolas Anelka, Emmanuel Adebayor, Javi García, Danilo, Mateo Kovacic és Steve McManaman mondhatja el magáról, hogy játszott a Manchester Cityben és a Real Madridban is. Utóbbi a Mirrornak nyilatkozott a találkozó előtt, és elmondta, szerinte egyértelműen a City a párharc esélyese.

„Már a sorsolás után is azt mondtam, hogy a Real Madridnak gólokat kell szereznie az Etihad Stadionban a továbbjutáshoz – mondta a 37-szeres angol válogatott szélső. – Az első mérkőzés után egyértelműen a City a favorit. Tavaly és két évvel ezelőtt is négy gólt szerzett otthon a madridiak ellen, ez már önmagában tiszteletet parancsoló fegyvertény. Guardiola együttese a címvédő, nagyszerű formában van, és ismét vezeti a Premier League-et. A Real Madrid jövőre erősebb lesz, mint most, de ha a két csapat teljes keretét nézzük, nyilvánvalóan a Manchester City a jobb.”

Steve McManaman szerint egyértelműen jobbak az angolok

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
21.00: Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 3–3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik