Nagyot küzdött a Sevilla, de az Arsenal braziljai eldöntötték a mérkőzést

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 20:50
null
Gabriel Martinelli (középen) remek kontra végén vette be a Sevilla kapuját (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában az Arsenal 2–1-es győzelmet aratott a Sevilla otthonában, a Lens pedig 1–1-es döntetlent játszott a PSV-vel a B-csoportban.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
B-CSOPORT
SEVILLA (spanyol)–ARSENAL (angol) 1–2 (0–1)
Sevilla,
Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion. Vezette:Nyberg (svéd)
SEVILLA: Nyland – Jesús Navas (Juanlu, 78.), S. Ramos, Gudelj, Acuna – D. Sow (Mariano Díaz, 57.), Soumaré, Rakitic – Lukebakio (Lamela, 57.), En-Nesziri, Ocampos. Vezetőedző: Diego Alonso
ARSENAL: Raya – B. White, Saliba, Gabriel, Tomijaszu – Ödegaard (Havertz, 73.), Jorginho, Rice – Saka (Trossard, 81.), G. Jesus (Nketiah, 81.), G. Martinelli (Kiwior, 90+1.). Vezetőedző: Mikel Arteta
Gólszerző:Gudelj (58.), ill. Martinelli (45+3.), G. Jesus (53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon hamar, már a 8. percben megszerezhette volna a vezetést az Arsenal – Gabriel Martinelli került ziccerbe, de nem tudott túljárni Orjan Nyland eszén. Igencsak kiegyenlített harc zajlott a mezőnyben, sok helyzetet nem láthattunk. Az első félidő hajrájában Jusszef en-Nesziri révén a Sevilla is előnybe kerülhetett volna, lövése azonban elsuhant a bal kapufa mellett.

Talán már elkönyvelték a hazaiak, hogy gól nélküli döntetlennel vonulhatnak szünetre, ám egy gyors kontra után ismét Martinelli ugrott ki, ezúttal okosan elvitte a kapus mellett, majd az üres kapuba gurított. 0–1

A fordulás után is élesebb volt az Arsenal, az 53. percben Gabriel Jesus fantasztikus lövésével meg is duplázta az előnyt. 0–2

Öt perc elteltével aztán a Sevilla is beköszönt, Nemanja Gudelj fejelt Raya kapujába jobb oldali szöglet után. 1–2

Bár még sok volt hátra, és nyomtak az andalúziaiak a hajrában, már nem tudtak újabb gólt szerezni, így az Arsenal begyűjtötte a három pontot.

A csoport másik mérkőzésén a PSV az 55. percben került előnybe a Lens vendégeként – Johan Bakayoko nagyjából 20 méterről tüzelt ballal, lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. A franciák nem zavarodtak meg a kapott góltól, tíz perccel később jött is az egyenlítés – Elye Wahi révén1–1-re módosult az állás, ez pedig nem is változott a hármas sípszóig.

A csoport másik mérkőzésén:Lens (francia)–PSV Eindhoven (holland) 1–1

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 3 2 1 7–3 +4 6
2. Lens 3 1 2 4–3 +1 5
3. Sevilla 3 2 1 4–5 –1 2
4. PSV 3 2 1 3–7 –4 2

 

PERCRŐL PERCRE

90+7. perc: VÉGE! A Sevilla nagyot harcolt a második félidőben, de az Arsenal brazil támadói góljaival eldöntötte a mérkőzést. Köszönjük figyelmüket!

90+7. perc: Ocampos kapott labdát a 16-os jobb oldali sarkánál, de lövése elkerülte a kaput. Ennyi volt...

90+4. perc: Juanlu ívelte be veszélyesen a kapu elé a labdát, Raya kicsit rosszul mozdult ki a kapujából, de öklözése a kapu tetején landolt. Kevésen múlt az egyenlítés...

90+1. perc: Cserélt az Arsenal, Kiwior érkezett Martinelli helyére.

90+1. perc: Rakitic beadása után Díaz fejese szállt a kapu fölé.

90. perc: Hat perc hosszabbítás következik.

88. perc: Egy jobb oldali beadás után nem tudtak felszabadítani az angol védők, majd Mariano Díaz tudott kapura fejelni, de Raya gyors vetődéssel védeni tudott.

81. perc: Kettőt cserélt az Arsenal, Saka helyére Trossard, Jesus helyére Nketiah állt be.

78. perc: Cserélt a Sevilla, Juanlu érkezett Jesús Navas helyére.

76. perc: Lamela próbált 11-es kiharcolni, de műesés miatt sárga lap lett a jutalma.

73. perc: Cserélt az Arsenal, Havertz érkezett Ödegaard helyére.

68. perc: Jorginho veszélyeztette En-Neszirit, sárga lap.

67. perc: Mariano Díaz kapott sárgát reklamálásért.

66. perc: Jobb oldali beadása után Díaz csúsztatta meg a labdát, majd Ocampos ollózása a kapu fölé szállt.

64. perc: Soumaré emelte be a labdát a 16-oson belülre Díazhoz, a dominikai bal lába lövése a felső lécen csattant. Díaz azonban kézzel vette le a labdát, így az angolok jöhettek szabadrúgással.

62. perc: Saka szabadrúgása veszélyesen tekeredett a kapura, Nyland szögletre ütötte a labdát.

Gudelj második gólját szerezte az idei BL-szezonban, a szerb védő az előző körben a Lens kapuját is bevette.

58. perc: GÓÓÓÓÓL! Rakitic jobb oldali szöglete után Gudelj 7 méterről fejelte a bal alsó sarokba a labdát. 1–2!

57. perc: Kettőt cserélt a Sevilla, Lukebakio helyére Lamela, Sow helyére Mariano Díaz állt be.

Gabriel Jesus az első három csoportmérkőzés mindegyikén betalált az Arsenalban, a klub történetében ő a második játékos, akinek ez sikerült.

53. perc: GÓÓÓÓÓL! JESUS! Rice passza után Jesus a 16-oson kívül kapta a labdát, majd betört a 16-oson belülre és11 méterről kilőtte a bal felsőt. 0–2!

49. perc: Rakitic jobb oldali szöglete után Ramos lábáról csorgott a kapu mellé a labda.

48. perc: Egy hazai bedobás után Martinelli emelte a labdát Jesushoz, a brazil a kilépő Nylandba lőtt, majd Ödegaard lövése szállt a kapu fölé.

47. perc: Rice passza után White 18 méterről lőtte a bal felső sarok fölé a labdát.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

45+4. perc: Vége az első félidőnek! Az Arsenal egy utolsó pillanatban szerzett találatnak köszönhetően vezet a Sevilla otthonában.

45+3. perc: GÓÓÓÓÓÓL!! Rohamozott a Sevilla, de kontrázni tudott az Arsenal, Gabriel Jesus mesterien csapott be két védőt, majd kiugratta Martinellit, aki betört a 16-oson belülre, kicselezte Nylandot és 7 méterről az üres kapuba gurított.

45+1. perc: Sokáig kellett várnunk az első igazi nagy helyzetre. Ocampos passza után En-Nesziri tört be a 16-oson belülre, majd 13 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

45. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

Sergio Ramos, a Sevilla hazatérő védője ma a 140. Bajnokok Ligája mérkőzésén léphetett pályára.

41. perc: Egy Rakitic szabadrúgást követően reménykedhettek a hazai drukkerek, de a félmagas beadás könnyed csemege volt Raya számára.

Az utóbbi percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, ráadásul kisebb nagyobb ápolások miatt a játék is sokat állt...

22. perc: Jesus kapott labdát a 16-oson belül, majd 12 méterről a kapu fölé tekert.

21. perc: Raya rossz kirúgása után Ocampos elé került a labda, az argentín a 16-oson belül üresen álló Lukebakiot kereste, de a belga lábáról elpattant a labda, így Raya megszerezte azt.

10. perc: Navas passza után Ocampos megelőzte a védőket és az ötös sarkának közeléből, ballal a kapu mellé lőtte a labdát.

8. perc: Tomijaszu nagyszerű passzával Jesus lépett ki, aki Martinellit szöktette, a brazil támadó a 16-oson belül kicsit hosszan tolta meg a labdát, így a kilépő Nyland tisztázni tudott.

8. perc: Gudelj 45 méterről szánta el lövésre magát, a labda magasan a kapu fölé szállt.

6. perc: Martinelli passza után Tomijaszu a 16-os oldalától, 12 méterről lőtte a jobb kapufa mellé a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Arsenal indította útjára a labdát.

Pályán a csapatok, a Sevilla tiszta fehérben, az Arsenal zöld-kék színösszeállításban játszik majd.

Október elején menesztette előző vezetőedzőjét, José Luis Mendilibart a Sevilla. A spanyol tréner helyét az uruguayi Diego Alonso helyét vette át. Alonso legutóbb az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya volt, de mivel a katari világbajnokság a csoportkörben ért véget az "uruk" számára, így a szakembert menesztették.

Mindkét csapat rangadót játszott a hétvégén, a Sevilla hazai pályán 1–1-es döntetlen ért el a Real Madrid ellen, az Arsenal kétgólos hátrányból felállva végzett 2–2-re a Chelsea otthonában.

Három alkalommal a nyári felkészülési időszakokban is összemérték erejüket, 2008-as mérkőzésük döntetlennel zárult, 2017-ben a Sevilla, 2022-ben az Arsenal nyert. Az utóbbi találkozó viszonylag sima volt, az "ágyúsok" 6–0-ra győztek.

A két csapat tétmérkőzésen a Bajnokok Ligája 2007–2008-as idényének csoportkörében találkozott egymással, akkor Sevillában 3–1-es, Londonban 3–0-s hazai győzelmek születtek. A csoportot akkor a Sevilla nyerte, az Arsenal a második helyen végzett.

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a BL-játéknap egyik rangadója a B-csoportból, a Sevilla–Arsenal összecsapás. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik