Gyémánt Liga: két számot Budapesten rendeznek augusztusban

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 11:47
null
Férfi diszkoszvetés is szerepel majd a budapesti programban (Fotó: AFP)
A Gyémánt Liga két száma bekerült a Magyar Nagydíjsorozat második, budapesti állomásának programjába – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség honlapja a nemzetközi sportági szövetség (WA) weboldalára hivatkozva.

 

A nyár utolsó hónapjában több kínai Gyémánt Liga-viadalt sem tudnak az eredeti elképzelések szerint megrendezni, így vannak olyan sportolók, akiknek nincs elég lehetőségük kvalifikálni a sorozat szeptemberi döntőjébe. Ehhez ugyanis legalább négy Gyémánt Liga-versenyen kell részt venni.

Ezért négy versenyszámban pótlásra lesz szükség: a férfi távolugrást július 4-én Stockholmban már pótolták, a többit viszont Continental Tour Bronze-versenyeken rendezik meg, így például Bernben a női gerelyhajítást és a női súlylökést. Ugyanennek a sorozatnak a része a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban augusztus 24-én sorra kerülő Magyar Nagydíjsorozat második fordulója is, ahol így lesz Gyémánt Liga-viadal női súlylökésben és férfi diszkoszvetésben is.

A WA tájékoztatása szerint ezek a pótversenyek ugyanannyi pontot érnek a Gyémánt Liga-sorozatban és a világranglistán is, mint azok, amelyeket a sorozat versenyein lehet elérni, ám a pénzdíjak már nem követik ugyanazt a szintet.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik