Párizs 2024: Palkovits István célja magyar csúcs és olimpiai szint

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 17:50
null
Palkovits István (jobbról) a budapesti világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Megcélozza az országos csúcs megdöntését, illetve olimpiai szintet szeretne teljesíteni Palkovits István, a 3000 méteres akadályfutás U23-as Európa-bajnoka.

 

A magyar középtávfutó – aki az augusztusi, budapesti világbajnokságon bukott a futamában, és így is befejezte a versenyt – szeptemberben több mint öt másodpercet javított egyéni csúcsán. A Zágrábban elért 8:18.74 perces eredménye nagyon közel volt az országos rekordhoz és az olimpiai szinthez is.

Palkovits István az M1 aktuális csatornának arról beszélt, reméli, hogy a következő szezonja jobb lesz, mint az idei, melynek során „nem állt össze” a versenyzése.

„Kapaszkodtunk mindenbe, de nem volt meg a tökéletes előkészítés. Az átmenetet nem tudtuk átvinni az alapozásból a versenyidőszakba. Ez azért is fontos, mert kevés versenyem volt a nyáron, a vb előtt egy volt csak, ami jól sikerült, ebből is számoltunk úgy, hogy a vb nem lesz rossz. De ez csak egy verseny, kevés.”

A 22 éves futó ugyanakkor bízik benne, hogy jövőre összejön neki a magyar rekord.

„Az biztos, hogy az országos csúcs legközelebb majd csak április-májusban lesz veszélyben” – mondta, hozzátéve, hogy megnyugtatná, ha magabiztosan kezdené az évet.

„Szép lenne, ha például Rómában sikerülne az országos csúcs, vagy akár az olimpiai szint – utalt a június első felében esedékes Európa-bajnokságra. – Most jó esélyem van kijutni az olimpiára, úgyhogy nem kell annyira izgulni, bízom benne, hogy sikerül. Párizsban szeretnék ismét helytállni és döntőbe jutni, jót futni.”

A 3000 méteres akadályfutás magyar csúcsa 8:17.97 perc 1984 óta, az olimpiai szint pedig 8:15.00.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik