Nemzeti Futóverseny: több mint ötezren vettek részt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 15:11
Több mint ötezren vettek részt a Hősök terén első alkalommal megrendezett Nemzeti Futóversenyen.
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A szervezők közleménye szerint 5151-en teljesítették a tíz, illetve öt kilométeres távot, a verseny a Hősök tere–Andrássy út–Oktogon–Dózsa György út–Hősök tere útvonalon zajlott.

A győztes a nők között 10 kilométeren 36 perc 10 másodperces idővel Virág-Erdélyi Zsófia (Gödöllő, UTE) lett, az 5 kilométeres versenyt Csepcsányi Kiara Jázmin (Budapest, Budapesti Honvéd SE) nyerte 20:11 perccel. A férfiaknál a hosszabb távon Palkovits István (Kecskemét) 31:21 perces idővel győzött, a rövidebbet pedig Koszár Zsolt (Szentgotthárd, VEDAC) nyerte 15:09 perccel.

A kezdeményezés az egészséges életmód és a rendszeres sport fontosságára hívja fel a figyelmet, a résztvevők nevezési díjukkal a Magyar Vöröskereszt preventív, egészségmegőrző programjait támogatták.

„Európa legelhízottabb nemzete a magyar, a világ országai közül a negyedik legkövérebb nép vagyunk” – idézte a közlemény Kovács Istvánt, a Nemzeti Futóverseny nagykövetét. Az olimpiai és világbajnok korábbi ökölvívó kiemelte: a 13-15 évesek 80 százaléka keveset mozog, a felnőttek 30 százaléka egyáltalán nem végez fizikai tevékenységet. Hozzátette: a verseny az életmódváltás jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik