nemzetisport.hu
2018.02.15 13:49 Frissítve: 2018.02.15 14:37

Roma: a sportigazgató elismerte, olcsón adták el Szalahot

Monchi, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Roma sportigazgatója elismerte, olcsón adták el Mohamed Szalahot a Liverpoolnak.

 

A 25 esztendős egyiptomi támadóért a Liverpool 42 millió eurót fizetett a Romának a nyáron – Mohamed Szalah egyelőre fantasztikus vételnek bizonyul, ebben az idényben 36 tétmérkőzésen már 30 találatnál és tíz gólpassznál jár Jürgen Klopp csapatában.

Nem is csoda, hogy a sajtó rendre arról cikkez, mekkora baklövést követett el a Roma. Monchi, a „farkasok” sportigazgatója ezzel kapcsolatban elismerte, Szalah valóban olcsón váltott klubot, ám Monchi nem bánja a transzfert.

„Még mindig úgy gondolom, lehetett volna magasabb is Szalah vételára, ugyanakkor az ő eladása lehetőséget teremtett nekünk más lépésekre. Amikor megérkeztem, a Liverpool ajánlata 32 millió euró volt, további hárommilliós bónusszal. A mai labdarúgásban a játékosok már oda mennek, ahova akarnak. Persze, a nap végére feltornászhattuk volna 50 millióra az árát, de abban a pillanatban el kellett adnunk, ez fontos volt.”

„A Neymar és a Kylian Mbappé-üzlet alapjaiban véve megváltoztatta az átigazolási piacot, de ismétlem, abban a pillanatban meg kellett válnunk Szalahtól. A számok fontosak, elvégre a nap végén elmondhatjuk, ez üzlet, de a szurkolók nem megvásárolhatóak. A sevillai éveim alatt a rajongók számoltak a trófeákkal, de a Románál ez egyelőre nincs meg, hiányzik ez a látásmód.”

„A Chelsea-vel Emersonról kezdtünk tárgyalni, ezt követően került szóba Edin Dzeko is. Tettek egy ajánlatot, amire mi válaszoltunk egy másikkal. Az angolok azonban sosem tudták kielégíteni az igényeinket, ennek az lett a vége, hogy nem tudtunk megállapodni.”

2022.09.09 00:12:49

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bajnokcsapatainkat előselejtezős fordulók során át előszobáztatják a BL-ben, míg a sajátjaik akkor is automatikusan a főtáblán kezdik, ha nem is bajnokok.

2022.09.06 10:00:55

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

Súlyos betegsége miatt csaknem abbahagyta, ma ő a világ egyik legjobb védekező középpályása.

2022.09.05 12:49:14

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Látványos fejlődési pályára állt a Newcastle United, amióta szaúd-arábiai kézbe került.

2022.09.04 16:09:24

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Antony góllal debütált, és bár Saka utána egyenlített, kettővel nyertek a manchesteriek.