PL: Pogba maradhat Manchesterben, de ennek nem fog örülni a United

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.05.08. 13:51
null
Nem jutottak 5-ről a 6-ra, távozhatnak (Fotó: AFP)
Nagy jövés-menés lesz a nyáron a vártnál sokkal gyengébben szereplő Manchester Unitednél, alapemberek távozhatnak.

 

Nagyon úgy tűnik, hamarosan véget ér Paul Pogba unitedes kalandja, de nem a manchesteri karrierjének vet véget a futballista, ugyanis a legújabb érdeklődő a világbajnok középpályás iránt a Manchester City.

Mino Raiola sokat dolgozott Pogba új szerződésén, és soha nem rejtette véka alá, hogy megfelelő unitedes ajánlat híján Pogba távozhat: a jelek szerint erre hamarosan sor kerül. A legújabb hírek szerint a Juventus nem képes most kielégíteni Pogba igényeit – Nemanja Maticcsal vigasztalódhatnak az olaszok –, a PSG már inkább képes erre.

No és a Manchester City, amelytől bárki őrült összegeket kérhet, lásd a West Ham United esetét Declan Rice-szal és az érte kért 160-170 millió euróval.

Sokkal olcsóbb Paul Pogba, még a gigászi méretű aláírási pénz és az évi bruttó húszmillió eurón felüli bér ellenére is. Következhet aztán a City Erling Haaland-hadművelete, az ügyet bonyolítja, hogy az ő ügynöke is Mino Raiola volt.

Pogba jelenleg francia források szerint heti 339 ezer eurót keres, 2016-ban a United 105 millió euróért vette vissza a Juventustól, amelyhez ingyen engedte el négy évvel korábban. Matics egy évig még maradhatna Manchesterben, de lemond az egyéves béréről, amely bruttó 7.3 millió euró – a Juventusnál 11.7 millió eurós aláírási pénz kárpótolja ezért, éves nettó bére szinte változatlan marad, köszönhetően a külföldi munkavállalóknak kedvező adószabályoknak (tehát nettóban 3.2 millió euró körül fog keresni).

A Football Italia szerint a Juventus Pogbának 220 ezer eurós heti fizetést ígért, plusz bónuszokat, de neki is csak feleannyit kellene adóznia a fizetése után, mint Angliában.

Nagy kérdés még a Unitednél, hogy távozik-e máris és újra Cristiano Ronaldo, a legújabb hírek szerint maga Sir Alex Ferguson is „bedobta magát”, és a maradásra kérte egykori felfedezettjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik