PL: kétpercnyi látványos foci elég volt – a Chelsea megverte a Wolvest

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 19:08
null
Mason Mount nagyszerű gólt lőtt szabadrúgásból, majd egy gólpasszt is kiosztott (Fotó: AFP)
A Chelsea nem engedte kiénekelni a szájából a sajtot, illetve a Bajnokok Ligája-indulást. Frank Lampard együttese csillogó játék nélkül is, az első félidő hosszabbításában elért két góllal 2–0-ra legyőzte a Wolverhamptont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) utolsó fordulójában.

ANGOL PREMIER LEAGUE
38. FORDULÓ

Chelsea–Wolverhampton Wanderers 2–0 (Mount 45+2., Giroud 45+4.)

 

Eltelt 45 perc a Chelsea–Wolverhampton összecsapásból és az ember már azon agonizált, talán szerencse is, hogy nincsenek nézők a helyszínen. Nincs az a szotyola és/vagy sör mennyiség, ami mellett igazán élvezni lehetne a találkozót. Persze más a helyzet, ha valaki szívügye miatt érdekelt, drukkerként a legrosszabb meccs is lehet pokolian izgalmas – de semlegesként…

Maradjunk annyiban, az ember többet remélt. Még akkor is, ha kétségtelenül nagy a tét: a Chelsea számára a biztos Bajnokok Ligája-induláshoz, a Wolvesnak a garantált európai kupainduláshoz lett volna óriási szüksége a győzelemre. Ebből aztán két rendkívül feszes, a védekezésre koncentráló, de az előrejátékban sokszor indokolatlanul pontatlan együttes gyürkőzése kerekedett ki. Bő húsz perc után a vendégcsapat talán valamivel támadóbbá vált, ám kaput találó lövése így sem akadt. A 43. percben aztán a semmiből megszerezhette volna a vezetést a Wolves – Jonny beadása csúszott le, de Willy Caballero a helyén volt.

Az argentin veterán bravúrja pedig néhány pillanattal később fizetődött ki csak igazán! A hosszabbítás első percében Marcos Alonso harcolt ki szabadrúgást rendkívül ígéretes helyről, amit aztán Mason Mount vágott a kapuba – Rui Patríciónak esélye sem volt a hárításra (1–0). A vendégek még fel sem ocsúdhattak a gól után, máris ott táncolt újfent a labda a hálójukban. Mount indítása után Olivier Giroud volt harcias, majd eredményes (2–0).

A Chelsea úgy vonulhatott kétgólos előnnyel az öltözőbe, hogy 45 percnyi játék után kaput eltaláló lövése sem volt.

A fordulás után hiába próbálkozott több cserével is a Wolverhampton, Nuno Espírito Santo így sem tudta felrázni a csapatát. A Chelsea ismét taktikus, takaréklángon égő focira váltott és így is dominálni tudta a játékot.

A londoniak behúzták a győzelmet, s ezzel a Bajnokok Ligája-részvételt. A Wolves sorsa az FA-kupa-döntő kimenetelétől is függ – a bajnokságot, akár egy évvel ezelőtt, a 7. helyen fejezte be Nuno csapata. A sors játéka, hogy az Európa-liga-induláshoz épp a Chelsea-nek kell szurkolniuk a „farkasoknak”.

A MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉT, BENNE A GÓLOKKAL, IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik