PL: a Man. City szurkolói kipfujolták a liga himnuszát – videó

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.12. 18:18
null
„Vizsgáld ezt!” (Fotó: Getty Images)
Érdekes közjáték előzte meg a Manchester City–Aston Villa mérkőzést az angol labdarúgó Premier League-ben. Amikor a két csapat felsorakozott, és megszólalt a Premier League himnusza, a hazai szurkolók óriási erővel pfujolni kezdtek.

 


 

A háttérsztori. Február 6-án jött a hír: a Premier League több mint száz vádpontot fogalmazott meg a Manchester Cityvel szemben elsősorban pénzügyi visszaélések, valamint a hatóságokkal együttműködés elmulasztása miatt abban a vizsgálatban, amely éppen a pénzügyi visszaélések miatt folyik a klub ellen több mint négy éve.

Az angol Premier League terjedelmes nyilatkozata nyolcvan pénzügyi szabálysértést említ a bajnoki címvédő Manchester Citynél a 2009 és 2018 közötti időszakból, tehát szinte akkortól datálva, hogy a klubot felvásárolta Abu-Dzabi uralkodócsaládja (2008 szeptemberében történt az akvizíció). Ezekben az években a csapat három PL-elsőséget könyvelhetett el (2012-ben, 2014-ben és 2018-ban), ez a City 143 éves történetének legsikeresebb korszaka. A liga további harminc jogsértéssel vádolta meg az egyesületet, mert nem működött együtt az ellene 2018 decembere óta folyó nyomozásban, amelyet a Der Spiegel által megjelentetett cikksorozat és az abban nyilvánosságra hozott, a City rosszhiszemű pénzügyi magatartását alátámasztó elektronikus levelezés után indítottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik