Man. City: klubrekordért szerződtették az Atlético középpályását

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 17:33
null
Rodri távozott az Atlético Madridtól (Fotó: AFP)
Egy idény után távozik Madridból az Atlético középpályása, Rodri, aki a Manchester Cityben folytatja pályafutását – minderről a spanyol csapat hivatalos honlapja adott tájékoztatást.

 

Rodri, avagy teljes nevén Rodrigo Hernández Cascante távozása már hónapok óta a levegőben lógott, a 70 millió eurós kivásárlási ára több klub, így a Manchester United és a Bayern München számára is vonzó célponttá tette, végül mégis a Manchester City lett a befutó. Spanyol sajtóértesülések szerint a döntő érv a menedzser, Pep Guardiola személye volt az 1996-ban született középpályás számára.

Rodri az Atléticónál nevelkedett, majd 17 évesen került a Villarrealhoz, amelynél 2015 nyarán kapott profi szerződést. A madridi csapat 2018 júliusában 25 millió euróért cserébe vásárolta vissza, hogy aztán egy évvel és 38 pályára lépéssel később most eladja.

Bár a hivatalos vételárat egyik klub sem hozta nyilvánosságra, a BBC úgy tudja, a City kifizette a Rodri szerződésében foglalt kivásárlási árat. Ha ez igaz, a spanyol középpályás lett az angol klub történetének legdrágább igazolása, a korábbi csúcsot a mintegy 66 millió euróért (60 millió fontért) cserébe átigazolt Rijad Mahrez tartotta, aki 2018-ban a Leicester Citytől szerződött Guardioláékhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik