Man. City: Agüero ellen nem indult fegyelmi eljárás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 21:39
null
Sergio Agüero ellen nem indult eljárás (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) nem indít fegyelmi eljárást Sergio Agüero ellen – olvasható a szervezet hivatalos közleményében.

 

Mint arról beszámoltunk, a Wigan–Manchester City (1–0) FA-kupa-mérkőzés lefújása után egy pályára szaladó hazai szurkoló olyannyira felbosszantotta a vendégek argentin csatárát, hogy Agüerót úgy kellett lefogni, hogy ne támadjon rá az őt állítólag inzultáló Wigan-drukkerre. A Premier League éllovasának futballistája elmondta: a szurkoló szidta és leköpte őt, ezért „ment fel a pumpa nála".

Az FA úgy döntött, nem indít eljárást Agüeróval szemben – ugyanakkor „emlékeztette a felelősségére” –, a Wigan és a Manchester City ellen viszont igen, mivel a két csapat nem tudta kontrollálni a játékosait Fabian Delph kiállítása után. A City védőjének piros lapját követően dulakodás alakult ki Anthony Taylor játékvezető körül.

A Wigan és a Manchester City péntek estig reagálhat a vádakra, hétfőre pedig egy komplett beszámolót vár az FA mindkét klubtól a pályára szaladó szurkolókkal – akik a hirdetőtáblákat is kitépték és a biztonsági dolgozók felé dobálták őket – kapcsolatban. A rendőrség két fanatikust már őrizetbe vett, mindkét klub együttműködik a hatóságokkal.

A brit sajtó úgy tudja, Agüero azt fontolgatja, hogy jogi lépéseket tesz az őt inzultáló Wigan-drukkerrel szemben, míg a Wigan ígéretet tett, hogy ha sikerül őt azonosítani, kitiltja a stadionból.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Wigan Athletic (III.)–Manchester City 1–0

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (MÁRCIUS 17.)
Sheffield Wednesday (II.)/Swansea City–Rochdale AFC (III.)/Tottenham Hotspur
Manchester United–Brighton & Hove Albion
Leicester City–Chelsea
Wigan Athletic (III.)–Southampton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik