nemzetisport.hu 2020.12.05 20:51 Frissítve: 2020.12.05 21:02

FFT: Szeretnék Mourinho nyomdokaiba lépni – Belletti

Megnyerte a 2002-es világbajnokságot, a Barcelona hőse lett az Arsenal ellen, majd a Chelsea-be igazolt. Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo magazin Juliano Bellettivel készített interjújából:

 

– Hogyan kerültél Barcelonába?
– Elmentem az edzésre, és Sonny Anderson egy dalt kezdett fütyülni. Mindenki rám nézett, én pedig megkérdeztem, hogy mi ez. A Barcelona himnusza volt, Anderson ismerte, mert játszott a Barcelonában. Megkérdezte, nem hallottam-e híreket. Elmondta, hogy az újságok megírták, a Barca játékosa leszek. Semmit sem tudtam erről. Néhány nappal később a katalán klub alelnöke, Sandro Rosell keresett meg, és közölte, nemsokára tárgyalunk.

– Milyen érzés volt, hogy te szerezted a győztes gólt a Bajnokok Ligája döntőjében?
– Nagyon izgultam, amikor pályára léptem, ugyanakkor eltökélt voltam, és hittem magamban. Ezt a gólom is bizonyítja. Vizes talajon sikerült ballal levennem a labdát, mielőtt lőttem. A terveim közt nem szerepelt gól, inkább az járt a fejemben, hogy kiszolgáljam a csapattársaimat, ezért nem is tudtam, hogyan ünnepeljen meg. A szüleim és a fiam ott ültek a lelátón. Nem lehet szavakba önteni azt a pillanatot.

– Hogyan kerültél a Chelsea-be?
– Mourinho felhívott. Maradhattam volna a Barcelonában, de nagyon vonzott a Premier League és London is. Mourinho minden egyes edzést alaposan megtervezett. Magam is edzői tanfolyamot végzek Brazíliában, és az ő nyomdokaiba szeretnék lépni.

– Mi nem ment Scolarinak a Chelsea-nél?
– Nagyon jól indult minden, majd jöttek a nagy riválisok elleni mérkőzések, és kikaptunk a Liverpooltól, az Arsenaltól és a Manchester Unitedtól is. A Chelsea-nél nagyok a célok, különösen annak tükrében, hogy mennyi pénzt fektettek a klubba. Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy azt elvárják, hirtelen megnő a nyomás.

– Kultikus hős vagy a Chelsea szurkolóinak szemében. Mit jelent ez neked?
– Nagy öröm. Azt hiszem, főként a Tottenham ellen lőtt góljaimnak köszönhetem, illetve annak, hogy nagyon eltökélt voltam a pályán. Még a járvány előtt egy barátom kiment az egyik meccsre, és az én nevemmel ellátott mez volt rajta. Azt mondta, többen is köré gyűltek, mutogattak a mezére, és a nevemet skandálták! Ez igazán megtisztelő.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.05.15 17:50:54

Angol labdarúgás D. Á.

Hihetetlen dráma a Wembleyben, a „rókák” nézők előtt ünnepelhetik első trófeájukat a sorozatban.

2021.05.13 20:58:20

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába szerzett vezetést a Manchester United, a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.