nemzetisport.hu 2020.12.05 20:51 Frissítve: 2020.12.05 21:02

FFT: Szeretnék Mourinho nyomdokaiba lépni – Belletti

Megnyerte a 2002-es világbajnokságot, a Barcelona hőse lett az Arsenal ellen, majd a Chelsea-be igazolt. Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo magazin Juliano Bellettivel készített interjújából:

 

– Hogyan kerültél Barcelonába?
– Elmentem az edzésre, és Sonny Anderson egy dalt kezdett fütyülni. Mindenki rám nézett, én pedig megkérdeztem, hogy mi ez. A Barcelona himnusza volt, Anderson ismerte, mert játszott a Barcelonában. Megkérdezte, nem hallottam-e híreket. Elmondta, hogy az újságok megírták, a Barca játékosa leszek. Semmit sem tudtam erről. Néhány nappal később a katalán klub alelnöke, Sandro Rosell keresett meg, és közölte, nemsokára tárgyalunk.

– Milyen érzés volt, hogy te szerezted a győztes gólt a Bajnokok Ligája döntőjében?
– Nagyon izgultam, amikor pályára léptem, ugyanakkor eltökélt voltam, és hittem magamban. Ezt a gólom is bizonyítja. Vizes talajon sikerült ballal levennem a labdát, mielőtt lőttem. A terveim közt nem szerepelt gól, inkább az járt a fejemben, hogy kiszolgáljam a csapattársaimat, ezért nem is tudtam, hogyan ünnepeljen meg. A szüleim és a fiam ott ültek a lelátón. Nem lehet szavakba önteni azt a pillanatot.

– Hogyan kerültél a Chelsea-be?
– Mourinho felhívott. Maradhattam volna a Barcelonában, de nagyon vonzott a Premier League és London is. Mourinho minden egyes edzést alaposan megtervezett. Magam is edzői tanfolyamot végzek Brazíliában, és az ő nyomdokaiba szeretnék lépni.

– Mi nem ment Scolarinak a Chelsea-nél?
– Nagyon jól indult minden, majd jöttek a nagy riválisok elleni mérkőzések, és kikaptunk a Liverpooltól, az Arsenaltól és a Manchester Unitedtól is. A Chelsea-nél nagyok a célok, különösen annak tükrében, hogy mennyi pénzt fektettek a klubba. Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy azt elvárják, hirtelen megnő a nyomás.

– Kultikus hős vagy a Chelsea szurkolóinak szemében. Mit jelent ez neked?
– Nagy öröm. Azt hiszem, főként a Tottenham ellen lőtt góljaimnak köszönhetem, illetve annak, hogy nagyon eltökélt voltam a pályán. Még a járvány előtt egy barátom kiment az egyik meccsre, és az én nevemmel ellátott mez volt rajta. Azt mondta, többen is köré gyűltek, mutogattak a mezére, és a nevemet skandálták! Ez igazán megtisztelő.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.01.26 12:35:19

Angol labdarúgás MTI, CS. M.

Az argentin csatár koronavírus-fertőzéssel küzd jelenleg, de a spanyol menedzser szerint hamarosan visszatérhet.

2021.01.24 11:21:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Két gólt szerzett Manchesterben Szalah, de ez is kevés volt ez egyre jobban futballozó United ellen.

2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.

2021.01.19 20:38:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Chelsea menedzsere alaposan megdicsérte a mérkőzés előtt ellenfelüket, aki aztán nem is cáfolt rá.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?