B. Z. 2020.11.29 14:22 Frissítve: 2020.11.29 14:24

FFT: „Pedig jó ötletnek tűnt” – a legfanatikusabb angol futballszurkolók

Hallottál arról az egyik amatőrcsapatnak szurkoló megszállottról, aki 260 kilométert biciklizett kedvencei idegenbeli mérkőzésére, majd lemaradt az első 80 percről? Vagy mi a helyzet a Manchester United-gyűlölő szobafestőről, aki nem hajlandó piros festéket használni? És azzal a Birmingham City-szurkolóval, aki nem hagyott ki meccset 1974 óta? A FourFourTwo tiszteleg a legőrültebb drukkerek előtt.

 

A szombafestő, aki nem használja a vörös színt (Fotó: FFT)

Lássuk egyiküket.

Vannak színészek, akik visszautasítják Macbeth szerepét, Roxfort lakói ki sem merik ejteni Voldemort nevét. És mi a helyzet Gary Edwardsszal? Nos, neki a Manchester United a tabu. Meg a vörös szín.

Edwards azon kevesek egyike, akik még látták a nagy Leedset játszani, és 1968 februárja óta nem hagyott ki Leeds-meccset. Mindenki ismeri őt a városban és a környékén, és azt is tudják róla, hogy nem használ vörös festéket, annak ellenére, hogy szobafestőként és dekoratőrként dolgozik. Ez azért eléggé megnehezítheti az életét.

„Egyáltalán nem – mondja. – Az emberek tudják ezt rólam, ezért nem is kérnek, hogy annak a csapatnak a színével dolgozzak, amelyiknek most hirtelen meg sem tudom mondani a nevét (segítünk, a Manchester Unitedra gondolt – a szerk.). Még a városháza festésén dolgoztam a hetvenes években, akkor éreztem először, hogy képtelen vagyok használni a vöröset, inkább átadtam a melónak azt a részét másnak. Azóta ehhez tartom magam.

Régebben volt egy fontos munkám: nekem kellett megfestenem a »Welcome to Lancashire« táblát a város határában, amelyen van egy vörös rózsa is. Napközben megfestettem mindent, kivéve a rózsát, hajnali négykor pedig visszaosontam, és a sötétben festettem fel a vöröset, úgy nem látszik vörösnek...”

Az angol futball Gary Edwardshoz hasonlatos ártalmatlan őrültjeit bemutató cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

2021.01.26 12:35:19

Angol labdarúgás MTI, CS. M.

Az argentin csatár koronavírus-fertőzéssel küzd jelenleg, de a spanyol menedzser szerint hamarosan visszatérhet.

2021.01.24 11:21:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Két gólt szerzett Manchesterben Szalah, de ez is kevés volt ez egyre jobban futballozó United ellen.

2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.

2021.01.19 20:38:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Chelsea menedzsere alaposan megdicsérte a mérkőzés előtt ellenfelüket, aki aztán nem is cáfolt rá.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?