V. SZ. 2021.03.29 19:41

FFT: 20 éve ment el Rocky, az Arsenal felejthetetlen legendája

David Rocastle nemcsak remek labdarúgó volt: a Highbury megszentelt márványcsarnokaiban sokkal többet jelképezett ennél. Két évtizeddel az után, hogy mindössze 33 évesen meghalt, most azokkal idézzük fel az emlékét, akik a legjobban ismerték.

 

Az idén március 31-én lesz húsz éve, hogy David Rocastle a fél évvel korábban diagnosztizált Non-Hodgkin limfóma következtében elhunyt: ez a különösen agresszív daganatos megbetegedés az immunrendszert támadja. Akik ismerték, kivétel nélkül ugyanazon a véleményen vannak: nemcsak kivételes játékos volt, hanem kivételes ember is. Rocastle egyszerű jelmondat szerint élte az életét:

„Emlékezz arra, ki vagy, mi vagy, és kiket képviselsz.”

Az iskolában mintadiák volt. Bár sokáig testnevelő tanár akart lenni, nyilvánvaló volt, hogy a tehetsége más irányba fogja terelni. Hamarosan már a helyi klubnál, a Vistánál töltötte a hétvégéit (akkor még Lewisham Waynek hívták): a szervezet kifejezetten a lakótelepen élő fekete fiúk felkarolásával foglalkozott. Bár papíron középső középpályás volt, képes volt bármilyen pozícióban helytállni.

„Mindenki odavan Cristiano Ronaldo átlépős cseléért, de Rocky ezt vagy hússzor eljátszotta egy meccsen – emlékezik egykori arsenalos csapattársa, Perry Groves. – George Graham a falra mászott tőle.”

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”