Felkészülés: Schneiderlin győztes góllal debütált az MU-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.18. 07:07
null
Morgan Schneiderlin győztes góllal debütált (Fotó: Reuters)
A Manchester United a héten szerződtetett Morgan Schneiderlin góljával 1–0-ra legyőzte a mexikói Club Américát Seattle-ben. Az MU új szerzeményei közül Schneiderlin mellett Matteo Darmian és Memphis Depay kezdőként, Bastian Schweinsteiger csereként mutatkozott be új klubjában.

A telt ház előtt megrendezett találkozón az MU a Johnsone – Darmian,Jones, Blind, Shaw – Carrick, Schneiderlin – Mata, Depay, Young – Rooney csapattal állt fel, Schneiderlin az ötödik percben Mata gólpasszából szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját.

 

 

A szünet után Lindegaard – Blackett, Evans, Smalling, McNair – Herrera, Schweinsteiger – Andreas Pereira, Lingard, Januzaj – Wilson összeállításban játszott az MU, amely tartotta az eredményt.

A nem használt cserék között volt De Gea, Valencia és Fellaini is.

Louis van Gaal elégedetten értékelt.

„A meccs fő célja az volt, hogy lássam, hogy állunk a védekezéssel. Elégedett vagyok, mert uraltuk a játékot, csak egy-két helyzetet engedtünk az ellenfélnek – mondta Louis van Gaal a mérkőzés után. – Új játékosaink azt tették, amit kértem tőlük, elégedett vagyok, ahogy a győzelemmel is.”

Chris Smalling, az MU védője azt mondta a négy nyári szerzeményről, Memphis Depayról, Bastian Schweinsteigerről, a győztes gólt szerző Morgan Schneiderlinről és Matteo Darmianról, egyáltalán nem látszott, hogy ez az első meccsük, „mintha már régóta a klubnál lennének”.

A pályára kelletlen megjegyzést tevő („Otthon futballra használjuk a stadiont, nem One Direction-koncertre.”) Van Gaal a be nem vetett játékosokról is beszélt.

„Javier Hernández július 25-én csatlakozik hozzánk. Azzal, hogy Robin Van Persie és Radamel Falcao is elment, új esélyt kap – mondta az előző idényben kölcsönadott mexikói csatárról, majd a meccsen szintén nélkülözött Marouane Fellainire is kitért. – Fellaini az idény elején eltiltott lesz, így neki több ideje lesz arra, hogy az idényre készüljön, nem sürgetem, hogy játsszon, másoknak ez fontosabb.”

A Van Gaallal összekülönböző Víctor Valdés közben arra használja az amerikai túrát, hogy klubot keressen magának, állítólag az MLS-ből több csapat is megkereste, és szívesen látná.

Bastian Schweinsteiger akcióban az MU játékosaként
Bastian Schweinsteiger akcióban az MU játékosaként

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik