MTI 2017.08.02 17:58 Frissítve: 2017.08.04 11:56

Arsenal: Kegyetlen, etikátlan és felesleges – támadják a tulajt

Bírálatok kereszttüzébe került az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Arsenal többségi tulajdonosa Nagy-Britanniában.

 

Stan Kroenke amerikai üzletembert internetes vadászcsatornája miatt érik egyre hevesebb kritikák, többek között a konzervatív kormány ellenzékének legfőbb erejét adó Munkáspárt vezetője, az amúgy évtizedek óta Arsenal-szurkoló Jeremy Corbyn részéről.

A milliárdos online televíziója a napokban kezdte meg működését a szigetországban, és olyan képsorokat is mutatnak benne, amelyeken hobbiból brutális eszközökkel végeznek oroszlánokkal és elefántokkal.

Corbyn a klub több száz szurkolójával együtt közölte, hogy gyomorforgatónak tartja a My Outdoor TV-t.

„Arsenal-szurkolóként undorral tölt el, hogy Stan Kroenke részese egy ilyen kegyetlen, etikátlan és teljesen felesleges tevékenységnek” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy „ez nem sport”. Szerinte jobb lenne, ha Kroenke maradna a futball mellett, ha már sporttal akar foglalkozni.

Az amerikai üzletember 2011 óta többségi tulajdonosa a londoni egyesületnek. Vadászattal, lövészettel és horgászattal foglalkozó csatornája az Outdoor Sportsman Group nevű csoportjának a része, és ezerszám kínál – Nagy-Britanniában havi 7.60 fontért – vadászati műsorokat, köztük például olyat, amelyben íjjal vadásznak antilopra vagy kutyákkal üldöznek medvét.

Robert Peston, az ITV tévécsatorna politikai szerkesztője szintén nemtetszésének adott hangot.

„Arsenal-drukkerként fizetnem kell ennek az embernek. Hányingerem van” – fogalmazott a The Times című lap szerdai száma szerint.

Ben Fogle, az ismert televíziós műsorvezető, kalandkereső, a Természetvédelmi Világalap (WWF) nagykövete bojkottra szólította fel az Arsenal támogatóit.

Az Arsenal Fan TV a Twitter közösségi portálon betegesnek nevezte a tévét, a klub szóvivője ugyanakkor azt mondta, a csatornának nincs köze az egyesülethez.

Kroenke, akinek vagyonát 7.46 milliárd dollárra becsülik, amúgy sem örvend nagy népszerűségnek az „ágyúsoknál”. Szurkolók májusban azt skandálták az Emirates Stadionban, hogy tűnjön el. Arsene Wenger menedzser viszont a védelmébe vette az üzletembert, akit – mint mondta – nagyon tisztel.

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.

2021.08.31 12:35:11

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az idei Eb-döntő első gólját szerző játékos kettős lábtörését és José Mourinho terrorját is túlélte.

2021.08.28 22:33:30

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Jelenléte egy sikeresebb korszakot, kellemes, nosztalgikus gondolatokat idézhet fel.

2021.08.28 18:11:15

Angol labdarúgás H. Á.

Thomas Tuchel csapata megmutatta, hogyan kell tíz emberrel pontot szerezni a Liverpool otthonában.