Angol Ligakupa: álomsorsolás Manchester vörös felén; a City utazik

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 10:15
null
Második rangadóját is sikerrel vette a Manchester City a Ligakupában (Fotó: Getty Images)
A Manchester City továbbjutásával kialakult a legjobb nyolc mezőnye a labdarúgó angol Ligakupában. A csütörtöki nyolcaddöntős mérkőzés után megtartották a negyeddöntő a sorsolását az Etihad Stadionban.

Hét első osztályú és egy harmadosztályú csapat, a Charlton maradt már csak versenyben a sorozatban. A címvédő Liverpoolt kiejtő Manchester City ezúttal utazni fog, ugyanis a Southamptont kapta. A Manchester United azonban egymás után harmadszor is az Old Traffordon játszhat, mégpedig a League One-ban most a 18. helyen álló Charlton ellen harcolhatja ki az elődöntőt. Erik ten Hagék számára tehát most is kedvezően alakult a sorsolás, hiszen az élvonalbeli Aston Villa és a másodosztályt vezető Burnley után egy harmadik vonalbeli együttessel csaphatnak össze, ráadásul ismét hazai pályán.

Pep Guardioláék a Chelsea és a Liverpool hazai legyőzése után ezúttal nem egy „big sixes” riválist kaptak, viszont a Southampton elleni idegenbeli meccset sem vehetik félvállról.

Az eddig remek idényt futó Newcastle United azt a Leicester Cityt fogadja, mellyel a Boxing Dayen, jövő hétfőn ugyancsak megütközik a bajnokságban.

A negyeddöntőket január 10-én rendezik, s ahogyan az eddigi körökben is, most is egy mérkőzés dönt a továbbjutó kilétéről, döntetlen esetén pedig nincs kétszer 15 perces hosszabbítás, hanem egyből következnek a tizenegyesek. Az elődöntők azonban már oda-vissza vágós párharcok lesznek. A döntőt a Wembley Stadionban tartják február 26-án.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Milton Keynes Dons (III.)–Leicester City 0–3
Newcastle United–AFC Bournemouth 1–0
Southampton–Lincoln City (III.) 2–1
Wolverhampton Wanderers–Gillingham FC (IV.) 2–0

Blackburn Rovers (II.)–Nottingham Forest 1–4
Manchester United–Burnley (II.) 2–0
Charlton Athletic (III.)–Brighton & Hove Albion 0–0 11-esekkel 4–3
Manchester City–Liverpool 3–2

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (január 10.)
Manchester United–Charlton Athletic (III.)
Southampton–Manchester City
Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers
Newcastle United–Leicester City

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik