FA-kupa: az Arsenal simán legyőzte az Oxfordot, jöhet a Man. City

Vágólapra másolva!
2023.01.09. 23:00
null
Három gólnak és a továbbjutásnak örülhetett az Arsenal (Fotó: AFP)
Az angol FA-kupa 3. fordulójában a Premier League éllovasa, az Arsenal a harmadosztályú középcsapat, az Oxford United otthonában a második félidőben szűk negyedóra alatt lőtt három gólt, így harcolta ki a továbbjutást a legjobb 32 közé, ahol a Manchester City lesz az ellenfele.

 

A találkozó első félidejében az oxfordiak ugyan kevesebbet birtokolták a labdát, de nagyon jól megszervezték a védekezésüket, így alig jutott el gólhelyzetig az Arsenal.

A helyzet a szünet után sem változott egy ideig, míg negyedóra játékot követően Mikel Arteta, az „ágyúsok” vezetőedzője két cserével igyekezett felfrissíteni csapatát. Ez pedig a jelek szerint jól is sikerült neki, mert perceken belül megszerezte a vezetést a londoni alakulat: a 63. percben Mohamed el-Neni fejelt szöglet után a hazaiak kapujába. Hét perccel később pedig jött az újabb vendéggól, akárcsak az elsőnél, most is Fabio Vieira volt az előkészítő: ezúttal Eddie Nketiah-t ugratta ki remekül, ő pedig szépen eltolta a labdát a kimozduló kapus mellett, s megszerezte csapata második találatát. Hat perc múlva Nketiah önmaga második, az Arsenal harmadik góljával a továbbjutást is bebiztosította, ismét egy jó kiugratás után váltotta gólra a ziccerét.

Az Arsenal a második félidőben 13 perc alatt szerzett három gólt, s ez elegendőnek bizonyult a becsületesen küzdő Oxford ellen a továbbjutáshoz. A legjobb 16 közé jutásért a Premier League-et vezető londoniak a második helyen álló Manchester City otthonába látogatnak.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Oxford United (III.)–Arsenal 0–3 (el-Neni 63., Nketiah 70., 76.)

ÍME, AZ ARSENAL ÖSSZES GÓLJA


 



 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik