Arsenal: kifizették az Atlético-játékos kivásárlási árát – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.10.06. 00:06
null
Partey az Arsenalnál folytatja (Fotó: AFP)
Habár az átigazolási időszak utolsó napjaiban úgy tűnt, hogy hoppon marad az Arsenal, az észak-londoniaknak csak összejött a nagy igazolás: a klub kifizette Thomas Partey 50 millió eurós kivásárlási árát, aki az Atlético Madridot elhagyva hosszú távra írt alá új csapatához, míg az ellenkező irányba Lucas Torreira ment, őt erre az idényre vette kölcsön a spanyol együttes.

 

Az angol egyesületet korábban többször is szóba hozták a 26-szoros ghánai válogatott középpályással, ám az Arsenal az utóbbi hetekben jegelte az érdeklődését, és inkább Houssem Aouar szerződtetésén dolgozott. A Lyon középpályása aztán ejtette az „ágyúsokat”, a franciák legutóbbi bajnokija után kijelentette, hogy maradni szeretne, ráadásul a klubok sem tudtak dűlőre jutni.

Lehetséges B-tervként felvetődött Jorginho megszerzése a Chelsea-től, de ez sohasem fordult komoly érdeklődésbe, így az utolsó napon ismét előjött Partey, és ekkor már nem haboztak az Arsenalnál: a klub kifizette a játékos 50 millió eurós kivásárlási árát, és így nem is kellett tárgyalnia az Atléticóval. A ghánai futballista még Spanyolországban átesett az orvosi vizsgálatok egy részén, majd a hátralévők teljesítése és a szerződése aláírása ügyében Londonba utazott.

Végül az Atlético Madrid éjfél előtt három perccel hivatalos Twitter-csatornáján bejelentette, hogy a ghánai középpályás távozott a klubtól.


A hírt nem sokkal később az Arsenal is megerősítette, az angolok közleménye szerint Partey hosszú távú szerződést írt alá – megbízható sajtóhírek szerint 2025-ig –, és a 18-as mezszámban fog játszani.


Hogy az Atlético nem maradt pótlás nélkül, arról éppen az Arsenal gondoskodott, a madridiak megkapták erre az idényre kölcsönbe az utóbbi időben mellőzötté vált Lucas Torreirát.

Thomas Partey 2012-ben került az Atlético Madrid akadémiájára, és két kölcsönadástól eltekintve eddigi teljes pályafutását a fővárosi klubnál töltötte. 2013-as bemutatkozása óta 188 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 16 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik