Chelsea: Neymar ismét nyári „célpont", Gansóval együtt

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 15:34
Címkék
Tovább erősítheti dél-amerikai kontingensét az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea: Alex, Ramires és David Luiz után az O Globo szerint a londoniak a nyáron ajánlatot tesznek a brazil Santos két gyöngyszemére, a 19 éves Neymarra és a 21 éves Paulo Henrique Gansóra.

Lapinformációk szerint a két fiatal játékos a nyáron 40 millió fontos összegért érkezhet.

Neymar – akit a Chelsea 2010 nyarán sikertelenül csábított – hasonlóan önfejű, mint Mario Balotelli, de még nála is nagyobb tehetségnek tartják. A Santosnál 19 éves korára hatalmas kedvencnek számít, sokan Robinho és Ronaldo „kereszteződését" látják benne.

Egyértelmű, hogy Pelé volt klubját és a brazil bajnokságot már kinőtte, ám kérdés, vajon Anglia-e az ideális célállomás számára, hiszen 60 kilogrammos testtömeggel kevesen szaladgálnak a Premier League-ben.

Klubtársához hasonlóan Ganso szintén felnőttválogatott – a támadó középpályásért az Inter és az AC Milan is „sorban áll". Átigazolása ellen szól, hogy Mano Menezes, a selecao szövetségi kapitánya többször is egyértelműen célzott rá: nem ajánlja a két tehetségnek, hogy túl korán Európába költözzenek, ehhez szerinte még érniük és erősödniük kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik