Az Atletico és a Liverpool megegyezett Fernando Torres vételáráról

Vágólapra másolva!
2007.06.30. 14:47
A BBC információi szerint az angol élvonalban szereplő Liverpool labdarúgócsapata már megegyezett Fernando Torres vételáráról az Atletico Madriddal, a 23 esztendős spanyol válogatott gólvágó – klubrekordot jelentő - 26.5 millió fontért szerződik a „vörösökhöz”. Az elmúlt szezonban a nemzetközi porondon remeklő, Bajnokok Ligája-döntős Poolból Luis Garcia távozik, aki 4 és fél millió fontért az Atleticóban folytatja– olvasható brit közszolgálati csatorna internetes oldalán.
Fernando Torres a jövőben a Liverpool FC szurkolóit boldogíthatja gólaival
Fernando Torres a jövőben a Liverpool FC szurkolóit boldogíthatja gólaival
Fernando Torres a jövőben a Liverpool FC szurkolóit boldogíthatja gólaival
Fernando Torres a jövőben a Liverpool FC szurkolóit boldogíthatja gólaival

Sajtóértesülések szerint megszületett a megállapodás az Atletico Madrid és a Liverpool között. Fernando Torres 26 és fél millió fontjába kerül a 2005-ös BL-győztesnek. A ”vörösök” korábban sohasem fizettek ennyit egyetlen játékosért sem.

Az eddigi legkomolyabb ”beruházás” Djibril Cissé Anfield Roadra költöztetése volt, három évvel ezelőtt 14 millió fontba került a francia csatár.

Innentől kezdve Torres klubváltása csupán formalitás, az egyezséghez csupán annyi hiányzik, hogy aláírja a kontraktust.

A kimerítő szezon után Torres pillanatnyilag jól megérdemelt pihenőjét tölti, Rafael Benitez, a Pool menedzsere reméli, a nyaralás után a támadó odakanyarítja nevét a szerződésre.

A sajtó már tényként kezeli a klubváltást, az Atletico-szurkolók pedig cseppet sem békéltek meg a gondolattal, hogy elveszíthetik kedvencüket. A drukkerek tüntetnek, azt szeretnék, hogy Torres a következő szezonban is a spanyol fővárosban futballozzon. A kisebbik madridi klub szóvivője igyekezett csillapítani a kedélyeket.

”A klubváltás nem több mint spekuláció. Reméljük, hogy nem megy sehová és nálunk marad. Annyi bizonyos, hogy Fernando most pihen, ha visszatér minden el fog dőlni” – mondta a szóvivő.

A két klub közötti kapcsolat azonban nem merül ki a Fernando Torres-ügyletben, a Liverpoolból 4 és fél millió fontért a spanyol fővárosba kerül Luis Garcia.

Úgy tűnik tehát, hogy a Pool megszerzi elsőszámú kiszemeltjét, könnyen elképzelhető, hogy Fernando Torres szerződésének véglegesítése után Gabriel Heinze leigazolásáért száll harcba a liverpooli klub.

Bár a Manchester United argentin válogatott védője jelenleg a Copa Americán szerepel, a hírek szerint a dél-amerikai sorozat végeztével a Pool licitálásba kezd a 29 esztendős hátvédért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik