Chelsea: Carlos Alberto ismét együtt dolgozhat José Mourinhóval

Vágólapra másolva!
2007.06.27. 14:31
A Chelsea-hez szerződhet Carlos Alberto, a Fluminense brazil tehetsége (képünkön balra); a Porto után a Chelsea-ben is José Mourinho játékosa lehet a 22 éves középpályás – adta hírül a brit Telegraph című lap.
Carlos Alberto Gomes de Jesús 2004-ben a brazil bajnokságból az FC Portóhoz szerződött Mourinho kérésére, így a portugál menedzser igen jól ismeri a játékost.

Még ebben az évben bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, utóbbi sorozatban AS Monaco gárdáját múlta felül a döntőben (a 3-0-val ért véget és az első gólt bizonyos Carlos Alberto szerezte).

A középpályás 1984-ben született Rio de Janeiróban. Profi pályafutását a Fluminense gárdájánál kezdte 2000-ben, és még négy évig a csapat alkalmazásában állt, amikor leigazolta az FC Porto. A portugáloknál 28 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

2005-ben visszatért Brazíliába: a Corinthians igazolta le, s 42 mérkőzésen huszonegyszer volt eredményes az együttesben. 2006-ban nevelő egyesületénél, a Fluminensénél kötött ki, ahol nem volt jó szezonja, csupán 12 mérkőzésen kapott játéklehetőséget.

Legnagyobb sikereit a Portóval érte el: 2004-ben Bajnokok Ligáját, portugál bajnokságot, portugál Szuperkupát és Interkontinentális Kupát (Világkupa) nyert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik