David Beckhamet és Michael Owent is beválogatotta Steve McClaren

Vágólapra másolva!
2007.05.26. 13:37
Kijelölte keretét Steve McClaren, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Brazília és Észtország elleni összecsapásokra. Bekerült a hosszabb ideje hiányzó David Beckham és Michael Owen, Nicky Shorey és David Bentley pedig első válogatottságára készülhet.

Nem okozott meglepetést Steve McClaren szövetségi kapitány azzal, hogy behívta a válogatottba David Beckhamet. A Real Madrid középpályása a tavalyi németországi világbajnokság óta nem lépett pályára a nemzeti tizenegyben, eleinte azért, mert a kapitány mellőzte, utána pedig sérülése miatt.

A jelenleg még Spanyolországban játszó középpályás augusztustól Los Angelesbe szerződik, és ez kérdéseket vet fel, hogy tudja-e vállalni utána a válogatottságot, de Beckham úgy nyilatkozott, hogy az MLS-ből is haza tud jönni segíteni.

Bekerült a keretbe Michael Owen is, aki pénteken már 90 percet játszott az angol B-válogatottban Albánia ellen, és szintén hosszú kihagyás után tért vissza a keretbe a manchesteri Alan Smith.

McClaren két újoncot válogatott be: Nicky Shorey (Reading) és David Bentley (Blackburn) első válogatottságára készülhet.

Gerrard és Lennon mellett még több játékos nem állhatott a kapitány rendelkezésére, Owen Hargreaves, Ashley Cole, Darren Bent és Andy Johnson sérülés miatt nem játszhat, a góllal debütáló David Nugent pedig ezúttal nem kapott meghívót.

Az angol keret

Kapusok:
Paul Robinson (Tottenham), Scott Carson (Liverpool), Robert Green (West Ham)
Védők:
Philip Neville (Everton), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Wayne Bridge (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Jamie Carragher (Liverpool), Michael Dawson, Ledley King (both Tottenham), Nicky Shorey (Reading)
Középpályások:
David Beckham (Real Madrid), Steven Gerrard (Liverpool), Jermaine Jenas (Tottenham), Joe Cole (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), David Bentley (Blackburn), Michael Carrick (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea), Stewart Downing (Middlesbrough), Kieron Dyer (Newcastle)
Csatárok:
Peter Crouch (Liverpool), Michael Owen (Newcastle), Alan Smith (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik