Szupergála Manchesterben: újabb világbajnokok Lippi keretében

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 12:35
Minden idők egyik legpompásabb labdarúgógálájára kerül sor kedden este 21 órától az Old Traffordon, ugyanis az Európa-válogatott keretét összeállító Marcello Lippi ugyanis újabb három világbajnokot hívott meg. Így a Manchester United ellen pályára lép Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo és a kétszeres aranyérmes Ronaldo, s a szurkolók láthatják Paolo Maldinit, Iker Casillas és a Valencia CF-ben szereplő Luis Miguel is. A klub hivatalos honlapja szerint már 70 ezer jegy elkelt, így a kiváló hangulat garantált, a kezdés előtt archív felvételekt mutatnak az MU fél évszázados európai kupamúltjáról.
Ronaldinho és Cristiano Ronaldo "párharca" nagy élményt ígér
www.manutd.com
Ronaldinho és Cristiano Ronaldo "párharca" nagy élményt ígér
Ronaldinho és Cristiano Ronaldo "párharca" nagy élményt ígér
www.manutd.com
Ronaldinho és Cristiano Ronaldo "párharca" nagy élményt ígér

A különleges gálával az MU első európai kupamérkőzésének, és az Európai Unió alapszerződésének 50. évfordulóját köszöntik. A teljes bevételt jótékonysági célokra fordítják.

Az is biztos, hogy a térdsérülés miatt futballozni nem tudó David Beckham is ott lesz az Old Traffordon, így köszönetet mondhat a Vörös Ördögök szurkolóinak a 2003-ban befejeződött manchesteri karrierének támogatásáért.

A kedd esti találkozón búcsúzik el a Manchester Unitedtől a Svédországba visszatérő Henrik Larsson, aki szintén a Lippi-csapat tagja lesz.

A magyar drukkerek televízión is figyelemmel kísérhetik a gálát ahazai és az európai sportcsatorna közvetítésének köszönhetően.

A korábbi hírek szerint az Európa-válogatottban pályára lép a tavaly Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona négy sztárja, Ronaldinho, Carles Puyol, Lilian Thuram és Gianluca Zambotta. A kvartettből Thuram 1998-ban, Ronaldinho 2002-ben, míg Zambrotta 2006-ban volt világbajnok.

A kontinentális együttesbe Jamie Carragher, Steven Gerrard, Juninho Pernambucano, Gregory Coupet és Eric Abidal is bekerült. ---- K ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik