Nagy tétre megy a játék az Old Traffordon

Vágólapra másolva!
2005.11.06. 13:38
Címkék
Ma magyar idő szerint 17 órakor kezdődik az Old Traffordon az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premiership) 12. fordulójának rangadója, a Manchester UnitedChelsea összecsapás. A hazaiak 13 ponttal vannak lemaradva a bajnoki címvédő londoniak mögött a tabellán, és ha vannak bajnoki álmaik, akkor ezt a mérkőzést meg kell nyerniük. Ugyanakkor a 40 Premiership mérkőzés óta veretlen Chelsea most is győzni akar  mint mindig.
Alex Ferguson (balra) és José Mourinho: mindketten tudják, hogy ez egyik csapat számára sem egy egyszerű rangadó
Alex Ferguson (balra) és José Mourinho: mindketten tudják, hogy ez egyik csapat számára sem egy egyszerű rangadó
Alex Ferguson (balra) és José Mourinho: mindketten tudják, hogy ez egyik csapat számára sem egy egyszerű rangadó
Alex Ferguson (balra) és José Mourinho: mindketten tudják, hogy ez egyik csapat számára sem egy egyszerű rangadó

Ryan Giggs, Roy Keane, Gabriel Heinze, Quinton Fortune, Louis Saha és Gary Neville biztosan nem lesz lép pályára a hazai együttesben ma délután öt órakor, amikor a Manchester United a bajnok Chelsea-t fogadja az Old Traffordon. Ez nem könnyíti meg Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök vezetőedzőjének dolgát, aki persze most is a nyerő taktikán töri a fejét.

Kollégájának, José Mourinhónak messze nincs ennyi problémája, hiszen a londoniaknál csak Glen Johnson az, akinek a játékáról szó sem lehet. Arjen Robben részvétele izomproblémák miatt kétséges, Hernan Crespónak fizikai felmérőn kell részt vennie a találkozó előtt, Asier del Horno azonban bevethető állapotban van.

Mindkét gárda rossz emlékekkel készül a mai rangadóra, de a manchesteri együttesnél kétségkívül rosszabb a hangulat. A Vörös Ördögök a múlt héten 4-1-re kikaptak a Middlesbrough együttesétől a bajnokságban, majd a Bajnokok Ligájában a Lille verte meg őket 1-0-ra. Az előbbi vereséghez foghatóan súlyos csapást egyébként 19 hónapja nem kellett elszenvedniük a manchesterieknek.

A Chelsea-nek nem csupán azért kellene nyernie, hogy megőrizze a veretlenségét és előnyét a tabella élén, hanem azért is, mert a hétközi BL-fordulóban 1-0-ra kikapott a sevillai Ruiz de Lopera-stadionban a Real Betistől, és a fiaskót követően José Mourinho azt mondta, amióta ő az edző a Stamford Bridge-en, még soha nem játszott ilyen rosszul a Chelsea. Van tehát mit feledtetni.

A Manchester United utoljára 2003. január 18-án nyert mérkőzést a londoni kékek ellen, az idestova több mint 21 hónappal ezelőtti 2-1-es mérkőzésen Paul Scholes és az azóta már a Villarrealhoz távozott Diego Forlán szerezte az MU góljait. Azóta hatszor találkozott a két együttes, négyszer győzött a Chelsea, kétszer döntetlen lett az eredmény.

Érdekesség, hogy az Old Traffordon ezen a mérkőzésen ünneplik a 19. évfordulóját annak, hogy Sir Alex Ferguson a csapat edzője. Jubilál Mourinho is, ő ötvenedik Premiership-mérkőzésén ül a Chelsea kispadján, és a 40. győzelmére készül az együttessel.

ANGOL ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 12. forduló:

MANCHESTER UNITED – CHELSEA
Old Trafford, 17 óra. Vezeti: Graham Poll.
A KÉT CSAPAT JÁTÉKOSKERETE:
Manchester United Chelsea
Van der Sar, Howard – O'Shea, Bardsley, Ferdinand, Silvestre, Brown, Pique, Richardson, Smith, Fletcher, Scholes, Rooney, Ronaldo, Park, Van Nistelrooy, Rossi, Jones Cech, Cudicini – Ferreira, Gallas, Car- valho, Terry, Huth, del Horno, Bridge, Makelele, Essien, Lampard, J Cole, Geremi, Wright-Phillips, Duff, Robben, Gudjohnsen, Drogba, Crespo, C Cole.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik