Továbbjutott a Boston és a Cleveland

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 08:59
null
A Lakers nem egyemberes csapat, de Pau Gasol (sárgában) legalább kettővel mindig felér (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Keleti főcsoportban hazai pályán győzte le a Boston Celtics a Miami Heat, míg a Cleveland Cavaliers a Chicago Bulls együttesét, így a nyertesek 4–1-gyel hozták az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és jutottak tovább az elődöntőbe, ahol éppen egymással mérkőznek meg.

A Keleti főcsoportban kedden este két mérkőzést játszottak, az esélyesek mindkét párosításban 3–1-re vezettek, tehát egy győzelemre álltak a továbbjutástól, ráadásként hazai környezetben léptek pályára. Ilyen felvezetés után cseppet sem volt meglepő, hogy a Cleveland és a Boston is hozta a főcsoport elődöntőhöz szükséges negyedik győzelmét.

A Chicago igencsak megizzasztotta a Cavalierst. A meccs vége felé elhúzni látszott a Cleveland (93–84), de a hajrá büntetőzése már teljesen nyílt volt, a Bulls másfél perccel a vége előtt egy pontra felzárkózott. LeBron James három büntetője azonban elég volt a hazai győzelemhez. A mérkőzés hőse így ő, legjobbja azonban a vesztes csapatban játszó Derrick Rose lett, aki 31 pontot szerzett.

A Boston messze nem vacakolt ennyit a Miamival: az első félidőben már tízpontos előnyre tett szert, amely ki is tartott a végéig. A találkozó legeredményesebbje itt is a vesztes oldalról került ki, a majd' 46 percet pályán töltő Dwyane Wade nemcsak mindent megtett a sikerért és az összetettbeli szépítésért, hanem szórt is 31 pontot. Hiába...

A Nyugati főcsoportban a San Antoniónak volt lehetősége a továbbjutásra, de a Dallas csúnya verést mért rá, így összetettben felzárkózott, esélyt adva magának. A 22 pontos dallasi siker letéteményese a 35 pontot szerző Caron Butler volt.

A Lakers négy meccs után meglepetésre 2–2-re állt az Oklahoma ellen, az ötödik összecsapáson aztán igazolta: ki az úr a párharcban. A Los Angeles-i együttes 24 ponttal verte a papíron nem éppen vele egy súlycsoportban lévő riválisát, így egy győzelemre került a továbbjutástól. A mérkőzés kulcsfigurája Pau Gasol volt, a Lakers sztárja 25 pontja mellett lekapott 11 lepattanót is.

NBA, RÁJÁTSZÁS 
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks (2.)–San Antonio Spurs (7.) 103–81
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a San Antonio javára
Los Angeles Lakers (1.)–Oklahoma City Thunder (8.) 111–87
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 32, a Lakers javára
 
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics (4.)–Miami Heat (5.) 96–86
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 41, a Boston javára 
Cleveland Cavaliers (1.)–Chicago Bulls (8.) 96–94
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 41, a Cleveland javára 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik