NHL: szépített a Vegas, ismét nyert a Montreal

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 09:24
null
William Karlsson ünnepel (Fotó: Getty Images)
A Vegas Golden Knights otthon jobbnak bizonyult az alapszakaszgyőztes Colorado Avalanche-nál, ezzel 2–1-re szépített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a nyugati csoport második fordulós párharcában, míg a Montreal Canadiens másodszor is nyert a Winnipeg Jets vendégeként – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A Golden Knights William Karlsson góljával a 25. percben szerzett vezetést, ám azt követően fordított az Avalanche, amely az 55. percig meg tudta őrizni minimális előnyét. Akkor azonban 45 másodperc alatt két hazai gól született – előbb Jonathan Marchessault, majd Max Pacioretty talált be –, amik eldöntötték az ütközetet. A hazai csapat támadásban sokat dolgozott, a Colorado kapujában Philipp Grubauer 39 védéssel zárt. A hazaiaknál Marc-Andre Fleury 18 alkalommal hárított, bár a hajrában két bravúrja is volt, amivel megmentette csapatát a ráadástól vagy a rendes játékidős vereségtől – emelte ki az MTI.

Winnipegben Tyler Toffoli 22. percben lőtt góljával nyert a Canadiens, amely nagyon jó sorozatban van: egymást követő ötödik mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, ezeken négyszer vendégként bizonyult jobbnak ellenfelénél. A Montreal kapujában Carey Price 30 lövést védett, és karrierje során már nyolcadik alkalommal maradt érintetlen a kapuja playoff-meccsen. A Jets a rájátszás első körében 4–0-val kisöpörte a Edmonton Oilerst, ezúttal viszont úgy készül az idegenbeli két fellépésére, hogy elbukta mindkét hazai összecsapását.

Mindkét párharc következő találkozóját vasárnap játsszák, Las Vegasban már a negyedik, Montrealban a harmadik felvonásra kerül sor – írta a távirati iroda.

JÉGKORONG
NHL, RÁJÁTSZÁS
Nyugati csoport, 2. forduló, 3. mérkőzés
Vegas Golden Knights-Colorado Avalanche 3–2

Az állás: 2–1, a Colorado Avalanche javára.

Északi csoport, 2. forduló, 2. mérkőzés
Winnipeg Jets-Montreal Canadiens 0–1

Az állás: 2–0, a Montreal javára.

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik