NHL: ilyen pazarul védő még nem mutatkozott be a ligában

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 07:21
null
Cale Makar (balra) nagyszerűen mutatkozott be a ligában (Fotó: nhl.com)
A Nashville 3–2-es idegenbeli győzelemmel visszaszerezte a pályaelőnyt a Dallasszal szemben az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában. A hétfői játéknap további eseményei: a Carolina kiütéses győzelemmel szépített a címvédő Washington ellen, a Toronto és a Colorado hazai sikerrel előnyt szerzett a maga párharcában. Utóbbi fiatal védője, Cale Makar ligatörténeti bemutatkozást produkált.

 

Cale Makar, a 20 esztendős kanadai védő vasárnap írta alá a szerződését, majd hétfőn lejátszotta az első mérkőzését az NHL-ben, éppen szülővárosa, Calgary csapata ellen – és hogy a történet igazán mesebeli legyen: ő ütötte a Colorado harmadik gólját. Az NHL történetében először fordul elő, hogy egy védő a rájátszásban játssza első ligameccsét, és azon gólt is szerez. Csatár is csak hatszor debütált ilyen bravúrosan.

A győztes hazai együttesben Nathan MacKinnon kétszer volt eredményes. Az Avalanche-nak 56 kapura tartó lövése volt, a vendégeknél Mike Smith hiába védett ezekből 50-et, a Flames így sem kerülte el a súlyos vereséget.

A KARRIERTÖRTÉNETI GÓL ÉS A SZÜLŐK REAKCIÓJA

 




Az idegenben elszenvedett két vereség után a Carolina hazai pályán 5–0-ra kiütötte a címvédő Washingtont. A Hurricanesben Warren Foegele és Dougie Hamilton két-két gólt szerzett, a hazaiak kapusa, Petr Mrázek 18 lövést védett, és hibátlan teljesítménnyel zárt a gyenge támadójátékot produkáló washingtoniakkal szemben. A 27 éves cseh kapusnak ez volt az ötödik playoffsikere az NHL-ben, ezekből negyedszer zárt kapott gól nélkül. A Carolina megérdemelten szépített, játékosai 45 alkalommal találták el a vendégek kapuját.

Auston Matthews és Andreas Johnsson egyformán két ponttal – egy góllal és egy gólpasszal –, míg Frederik Andersen 34 lövéssel járult hozzá a Toronto hazai sikeréhez, amellyel a Maple Leafs három felvonást követően 2–1-re vezet a Boston ellen.

A Nashville kétgólos előnyét kiegyenlítette a házigazda Dallas, de Mikael Granlund az 52. percben megszerezte a Predators győztes találatát.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 3–2 (0–0, 3–2, 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Toronto javára.
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Washington javára.

NYUGATI FŐCSOPORT
Dallas Stars–Nashville Predators 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Nashville javára.
Colorado Avalanche–Calgary Flames 6–2 (3–0, 2–1, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Colorado javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik