NHL: az Islanders hengerelt az utolsó harmadban

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 09:19
null
Az Islanders játékosai a záró harmadban öt gólnak is örülhettek a Boston ellen (Fotó: Getty Images)
A New York Islanders úgy győzte le 7–2-re a vendég Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján, hogy az utolsó harmadot 5–0-ra nyerte meg – számolt be róla az MTI.


Az Islanders a mostani szezonban pályaválasztóként mind a hét meccsén szerzett pontot, ezekből hatodszor nyert. A keleti főcsoportban első Boston ezzel szemben legutóbbi négy találkozójából a harmadikon ponthoz sem jutott. Az Islanders harmadszor mérkőzött meg az idényben a Bruinsszal, és harmadszor győzött a rendes játékidőben.

Vereséggel mutatkozott be a Montréal kispadján az ideiglenesen kinevezett vezetőedző, Dominique Ducharme. A Canadiens a Winnipeg Jets vendégeként maradt alul 6–3-ra, és sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el.

Ebben a szezonban hatodszor mérkőzött már meg egymással a Washington és a Pittsburgh, a Capitals ezúttal 5–2-re múlta felül a Penguinst. A hazaiak a hajrában utolsó két góljukat már üres kapuba lőtték. A fővárosiak ezen a hat találkozón ötödször szereztek pontot, és másodszor nyertek.

A Tampa Bay kapusa, Curtis McElhinney 31 védéssel és egy gólpasszal járult hozzá csapata 3–1-es győzelméhez a Carolina ellen.

A Florida jó hajrával fordított a Dallasszal szemben, a vendég Stars az 54. perc végéig kétgólos előnyben volt, akkor azonban szépített a Panthers, amelynek 3:11 perc kellett a fordításhoz.

Pavel Zacha hosszabbításban szerzett góljával – volt még a találkozón két asszisztja is – gyűrte le a vendég New Jersey a Buffalót. Zacha sorozatban a nyolcadik mérkőzésen zárt ponttal, ezeken három gólja mellett hét gólpassza volt.

A Nashville ellen Sam Gagner három góljával döntő érdemeket szerzett a Detroit 5–2-es győzelméből, míg Mike Smith 32 védéssel hibátlanul zárt – a szezonban másodszor, karrierje során 41. alkalommal – a Vancouverben 3–0-ra győztes Oilersben.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 3–4 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 0–2
Florida Panthers–Dallas Stars 3–2
New York Islanders–Boston Bruins 7–2
Ottawa Senators–Calgary Flames 6–1
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 3–1
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 5–2
Detroit Red Wings–Nashville Predators 5–2
Winnipeg Jets–Montreal Canadiens 6–3
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 0–3

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik