NBA: nagy meglepetés, a Pelicans választhat 1/1-re a drafton

Vágólapra másolva!
2019.05.15. 08:09
null
Zion Williamson fél lábbal már New Orleansban (Fotó: Getty Images)
A New Orleans Pelicans választhat elsőre a 2019-es NBA-játékosbörzén (draft).

A tengerentúlon kedd este tartották meg az esemény sorsolását, az úgynevezett „Draft lotteryt”, amelyen a rájátszásba be nem jutó csapatok között eldöntötték a következő játékosbörze első 14 pozícióját.

A legnagyobb esélye a legrosszabb együtteseknek volt – a New York Knicks, a Cleveland Cavaliers és a Phoenix Suns egyaránt 14 százalékos eséllyel pályázott az 1/1-es cetlire. A befutó végül az a New Orleans Pelicans lett, amelynek az előzetes számítások szerint mindössze 6 százalék sansza volt arra, hogy ebben a „jutalomban” részesüljön.

Másodikként a Memphis Grizzlies választhat, míg a Knicksé lett az 1/3, LeBron Jamesék a Lakersszel pedig negyedik helyen csaphatnak le az általuk kiszemelt egyik tehetségre.

A sorsolás kiemelt jelentőséggel bírt, a 2019-es NBA-draftra érkezik ugyanis az a Zion Williamson, akit az elmúlt évek legnagyobb ígéretének tartanak – a New Orleans ráadásul egyből pótolhatja Anthony Davist, akit 2012-ben 1/1-esként választott ki, s a liga egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát, ám néhány hónapja bejelentette, hogy távozni szeretne a gárdától, amely így a nyáron szinte biztosan elcseréli.

Zion Williamson

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik