Itt van Amerika
nemzetisport.hu
2019.05.15 08:09

NBA: nagy meglepetés, a Pelicans választhat 1/1-re a drafton

A New Orleans Pelicans választhat elsőre a 2019-es NBA-játékosbörzén (draft).

Zion Williamson fél lábbal már New Orleansban (Fotó: Getty Images)

 

A tengerentúlon kedd este tartották meg az esemény sorsolását, az úgynevezett „Draft lotteryt”, amelyen a rájátszásba be nem jutó csapatok között eldöntötték a következő játékosbörze első 14 pozícióját.

A legnagyobb esélye a legrosszabb együtteseknek volt – a New York Knicks, a Cleveland Cavaliers és a Phoenix Suns egyaránt 14 százalékos eséllyel pályázott az 1/1-es cetlire. A befutó végül az a New Orleans Pelicans lett, amelynek az előzetes számítások szerint mindössze 6 százalék sansza volt arra, hogy ebben a „jutalomban” részesüljön.

Másodikként a Memphis Grizzlies választhat, míg a Knicksé lett az 1/3, LeBron Jamesék a Lakersszel pedig negyedik helyen csaphatnak le az általuk kiszemelt egyik tehetségre. 

A sorsolás kiemelt jelentőséggel bírt, a 2019-es NBA-draftra érkezik ugyanis az a Zion Williamson, akit az elmúlt évek legnagyobb ígéretének tartanak – a New Orleans ráadásul egyből pótolhatja Anthony Davist, akit 2012-ben 1/1-esként választott ki, s a liga egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát, ám néhány hónapja bejelentette, hogy távozni szeretne a gárdától, amely így a nyáron szinte biztosan elcseréli.

Zion Williamson

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.