NBA: LeBron James csapata nyerte az All Star-gálát

Vágólapra másolva!
2021.03.08. 07:31
null
Adetokunbo (sárgában) megállíthatatlan volt (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint hétfőre virradóra játszották az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-mérkőzését, amelyen idén ismét, immár negyedszer a közönségszavazáson a két legtöbb szavazatot kapó játékos kiválasztotta csapatok mérkőztek egymással. A negyedszer kapitánykodó LeBron James gárdája 170–150-re múlta felül Kevin Durant brigádját, a legtöbb pontot a James csapatát erősítő Jannisz Adetokunbo (angol átírással: Giannis Antetokounmpo) szerezte, a két csapat összesen tíz büntetőt dobhatott a meccsen.

 

A Milwaukee Bucks sztárja egészen különleges teljesítményt nyújtott, mind a 16 mezőnydobási kísérlete a gyűrűben landolt és 35 ponttal zárt. Ezzel a produkcióval kiérdemelte a meccs legjobbjának járó MVP-címet, amelyet a tavaly elhunyt Kobe Bryantről neveztek el.

A találkozón – melyre kevés nézőt is beengedtek – az elejétől Jamesék vezettek, a félidőben már 20 ponttal álltak jobban, amit a harmadik és negyedik negyedben megtartottak az összességében 320 pontot hozó gálán.

A Milwaukee Bucks görög játékosa mellett LeBron James együttesében Damian Lillard (32 pont) és Stephen Curry (28 pont) is remekelt. A csapatkapitány James mindössze 13 percet volt a parketten és 4 pontot szerzett.

A másik oldalon, Kevin Durant gárdájában a névadó nem is játszott, választottjai közül pedig Bradley Beal (26 pont) és Kyrie Irving (24 pont) volt a legjobb.

A gálán Curry megnyerte a hárompontos versenyt, Anfernee Simons lett a zsákolóbajnok, míg Domantas Sabonis győzött az ügyességi versenyben.

ÍME, A MÉRKŐZÉS LEGJOBB PILLANATAI

 

NBA
ALL STAR-GÁLA

Team LeBron–Team Durant 170–150 (40–39, 60–41, 46–45, 24–25)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik