Ezúttal Luongo fogott ki a New Jerseyn

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 09:35
null
Luongo lehetetlennek tűnő helyzetekben is hárított a Devils ellen (fotó: Action Images)
Ismételten kikapott a New Jersey az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL). A legutóbbi hat találkozójából immár az ötödiket elveszítő Devils ezúttal a Vancouver Canucks vendégeként szenvedett 3–0-s vereséget. A címvédő Chicago Blackhawks a New York Rangers otthonában maradt alul 3–2-re.

 

A New Jersey Devils ezúttal Vancouverben mondott csődöt. Ilja Kovalcsukék ugyan nem játszottak alárendelt szerepet, de a remek napot kifogó Robert Luongóval nem tudtak mit kezdeni. Az olimpiai bajnok kapus 30 lövést hárítva őrizte meg kapuja érintetlenségét és ért el shutoutot, miközben csapata Raffi Torres, Ryan Kesler és Henrik Sedin góljával sorozatban a harmadik összecsapását nyerte meg.

A szezon előtt többre taksált New Jersey az eddigi 13 találkozóján mindössze 20 gólt ért el, így nemcsak az elért pontok, de a szerzett találatok tekintetében is sereghajtó a ligában. „Az, hogy nem tudunk gól lőni, mindennél jobban hátráltat minket. Kapuba kellene találnunk, de képtelenek vagyunk, enélkül pedig nehéz hokimeccset nyerni” – mondta csalódottan a fellépés után John MacLean, az együttes vezetőedzője.

A sérülésektől sújtott Devils számára további rossz hír, hogy a találkozó előtt kiderült, a csapat egyik legjobbját, Zach Parise-t a Los Angeles Kings elleni mérkőzésen szenvedett térdsérülése miatt meg kell műteni, s egyelőre nem lehet tudni, mikor számíthat rá újra MacLean és stábja.

A nap másik két meccsén a New York Rangers és a Philadelphia Flyers egyaránt 3–2-re győzött, mindkét együttes egy-egy duplázónak köszönhetően. A Rangersben Brandon Dubinsky kétszer is betalált (Ryan Callahan és Artyom Anyiszimov passza után), ám a győzelemhez kellett Erik Christensen harmadik harmadban lőtt gólja is. A Flyersben Scott Hartnell duplája ért újabb két pontot, sorozatban a negyediket.

NHL
ALAPSZAKASZ, 24. JÁTÉKNAP
New York Rangers–Chicago Blackhawks 3–2
Philadelphia Flyers–Carolina Hurricanes 3–2
Vancouver Canucks–New Jersey Devils 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik