Itt van Amerika
Nemzetisport.hu 2010.07.09 07:26 Frissítve: 2015.03.14 01:48

Egy új királyság kezdete: James, Wade és Bosh Miamiban

LeBron James a Miami Heatnél folytatja pályafutását! Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legkeresettebb szabadügynöke élő televíziós műsorban jelentette be, hogy aláírt a 2006-os bajnokhoz.

A nagy hármas: Dwyane Wade, LeBron James, Chris Bosh (balról jobbra) (Fotó: nba.com)

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Dwyane Wade marad a Heatnél, és mellé Chris Bosh is érkezik, azzal pedig, hogy a Clevelandet elhagyó LeBron James is aláírt, három pekingi olimpiai bajnok játszik a következő szezonban Miamiban.

KORÁBBI NBA-HÍREK
 

Megszületett a döntés, amelyre kis túlzással egész Amerika és megannyi kosárlabda-szurkoló várt szerte a világon: a legnagyobb hírügynökségek kivétel nélkül vezető híreik között hozzák, hogy LeBron James megegyezett a Miamival, így Erik Spoelstra vezetőedző kezei alatt igazi álomcsapat válhat a Heatből.

„Sajnáljuk Chicago, New York, New Jersey” – ezekkel a szavakkal kezdi a LeBron James Miamiba szerződéséről szóló beszámolót az NBA.com. A legtöbbször ugyanis ezek a csapatok kerültek szóba napjaink egyik legjobb kosárlabdázójával kapcsolatban, ám ő végül meglepetésre a Heat ajánlatát fogadta el.

„Nem mondhatom, hogy ez volt a tervem, mert nem gondoltam volna, hogy megvalósulhat" – beszélt döntéséről élő televíziós showműsor keretében LeBron James. A Clevelandet elhagyó klasszis egyértelműen Dwyane Wade és Chris Bosh személyével indokolta döntését.

James nem tagadta, bajnoki címet akar nyerni, és ehhez megfelelő társakra van szüksége.

„Vegyes érzelmek kavarognak bennem, de a győzelem mindennél fontosabb számomra" – fogalmazott az elmúlt két szezon alapszakaszának MVP-je (legértékesebb játékosa).

„Ez egy varázslat, őrület" – kommentálta az új csapattárs érkezését Dwyane Wade, aki 2006-ban Shaquille O'Neal oldalán egyszer már (a franchise történetében először és eddig utoljára) bajnoki címre vezette a Heatet. Bosh és James érkezésével a 2003-as draft első öt kiválasztottjából (James volt az 1., Bosh a 4., Wade az 5.) három Miamiban játszik a következő szezonban.

James szerződésének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az biztosnak tűnik, hogy több tízmillió dollárral kevesebbet keres új állomáshelyén, mint amennyit a Cavaliersnél kaphatott volna, ahol a 2007-es nagydöntő jelentette a legjobb eredményt, amit hét év alatt elért vele az együttes (ez volt a franchise történetének legnagyobb sikere).  Hiába, ő megmondta, a győzelem mindennél fontosabb...

A HÁROM ÁSZON KÍVÜL „KIÜRÜL” A KERET? 

Az amerikai szakírók már elkezdték boncolgatni a Miami Heat keretét. Jelenleg csak Mario Chalmersnek és az újonc Kenny Hasbroucknak van élő szerződése a csapattal Jamesen, Boshon és Wade-en kívül. Az AP hírügynökség szerint Michael Beasley elmegy a Minnesotához, az összes többi kerettagjuk vagy szabadügynök, és meg kell egyezni az újraszerződtetéséről, vagy pedig draftolt újonc. A három sztár fizetése pedig alighanem erősen behatárolja majd a Heat anyagi lehetőségeit, amikor a szerződéshosszabbításokról kell tárgyalni, azaz a három sztárigazolás ellenére igencsak nehéz feladata lesz Erik Spoelstra vezetőedzőnek.

 

2023.02.05 09:12:32

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Dudaszós meccsmentő kosárral, hosszabbításban győzte le a Knickset a Clippers.

2023.02.03 09:17:47

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A görög klasszis egymaga verte meg a Los Angeles Clipperst.

2023.02.02 08:51:40

Amerikai sportok nemzetisport.hu

NBA
2023.02.01 10:14:10

Amerikai sportok nemzetisport.hu

LeBron James 28 ponttal, 10 lepattanóval és 11 gólpasszal teljesítette a statisztikai bravúrt.

2023.01.31 11:52:52

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Hosszabbítás döntött Minnesotában, hozta a Lakers elleni kötelezőt a Brooklyn.

NBA