Egy új királyság kezdete: James, Wade és Bosh Miamiban

Vágólapra másolva!
2010.07.09. 07:26
null
A nagy hármas: Dwyane Wade, LeBron James, Chris Bosh (balról jobbra) (Fotó: nba.com)<br />
LeBron James a Miami Heatn&eacute;l folytatja p&aacute;lyafut&aacute;s&aacute;t! Az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) legkeresettebb szabad&uuml;gyn&ouml;ke &eacute;lő telev&iacute;zi&oacute;s műsorban jelentette be, hogy al&aacute;&iacute;rt a 2006-os bajnokhoz.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Dwyane Wade marad a Heatnél, és mellé Chris Bosh is érkezik, azzal pedig, hogy a Clevelandet elhagyó LeBron James is aláírt, három pekingi olimpiai bajnok játszik a következő szezonban Miamiban.

Megszületett a döntés, amelyre kis túlzással egész Amerika és megannyi kosárlabda-szurkoló várt szerte a világon: a legnagyobb hírügynökségek kivétel nélkül vezető híreik között hozzák, hogy LeBron James megegyezett a Miamival, így Erik Spoelstra vezetőedző kezei alatt igazi álomcsapat válhat a Heatből.

„Sajnáljuk Chicago, New York, New Jersey” – ezekkel a szavakkal kezdi a LeBron James Miamiba szerződéséről szóló beszámolót az NBA.com. A legtöbbször ugyanis ezek a csapatok kerültek szóba napjaink egyik legjobb kosárlabdázójával kapcsolatban, ám ő végül meglepetésre a Heat ajánlatát fogadta el.

„Nem mondhatom, hogy ez volt a tervem, mert nem gondoltam volna, hogy megvalósulhat" – beszélt döntéséről élő televíziós showműsor keretében LeBron James. A Clevelandet elhagyó klasszis egyértelműen Dwyane Wade és Chris Bosh személyével indokolta döntését.

James nem tagadta, bajnoki címet akar nyerni, és ehhez megfelelő társakra van szüksége.

„Vegyes érzelmek kavarognak bennem, de a győzelem mindennél fontosabb számomra" – fogalmazott az elmúlt két szezon alapszakaszának MVP-je (legértékesebb játékosa).

„Ez egy varázslat, őrület" – kommentálta az új csapattárs érkezését Dwyane Wade, aki 2006-ban Shaquille O'Neal oldalán egyszer már (a franchise történetében először és eddig utoljára) bajnoki címre vezette a Heatet. Bosh és James érkezésével a 2003-as draft első öt kiválasztottjából (James volt az 1., Bosh a 4., Wade az 5.) három Miamiban játszik a következő szezonban.

James szerződésének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az biztosnak tűnik, hogy több tízmillió dollárral kevesebbet keres új állomáshelyén, mint amennyit a Cavaliersnél kaphatott volna, ahol a 2007-es nagydöntő jelentette a legjobb eredményt, amit hét év alatt elért vele az együttes (ez volt a franchise történetének legnagyobb sikere).  Hiába, ő megmondta, a győzelem mindennél fontosabb...

A HÁROM ÁSZON KÍVÜL „KIÜRÜL” A KERET? 

Az amerikai szakírók már elkezdték boncolgatni a Miami Heat keretét. Jelenleg csak Mario Chalmersnek és az újonc Kenny Hasbroucknak van élő szerződése a csapattal Jamesen, Boshon és Wade-en kívül. Az AP hírügynökség szerint Michael Beasley elmegy a Minnesotához, az összes többi kerettagjuk vagy szabadügynök, és meg kell egyezni az újraszerződtetéséről, vagy pedig draftolt újonc. A három sztár fizetése pedig alighanem erősen behatárolja majd a Heat anyagi lehetőségeit, amikor a szerződéshosszabbításokról kell tárgyalni, azaz a három sztárigazolás ellenére igencsak nehéz feladata lesz Erik Spoelstra vezetőedzőnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik