NBA: a Pelicans sem bírt a Jazz-zel, újra nyert a Denver

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 09:02
null
A Pelicans sem bírt a Jazz-zel (Fotó: Getty Images)
Sorozatban hatodik győzelmüket aratták Donovan Mitchellék, a Nuggets pedig Nikola Jokics vezérletével múlta felül az OKC-t az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában.

 

Denver Nuggets–Oklahoma City Thunder 119–101

Magabiztos volt a Denver. Az első negyed még szorosan alakult, utána azonban feljebb kapcsolt a Nuggets és a második-harmadik játékrészben több mint húsz ponttal múlta felül ellenfelét, így a záró etapot már kiülhették a kezdők. Nikola Jokics abszolút dominálni tudott, vele tele volt a kezük az OKC játékosainak (27 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz 28 perc alatt), de mellette további hat ember jutott még el legalább tíz pontig a csapatból, uralták a lepattanózást és 90 százalék felett büntetőztek, úgyhogy kézben tartották a dolgokat. Az utolsó negyedben közelített kicsit a Thunder, de összességében ez egy sima Nuggets-siker volt, amelyből Jamal Murray kőkemény öt ponttal és négy gólpasszal vette ki a részét - rajta kívül elégedettek lehetnek, 7–7-re javították a mérlegüket, ráadásul a hírek szerint hamarosan visszatérhet Michael Porter Jr. is.

Ehhez most kevés volt a Thunder. Az első félidőben még Luguentz Dort vezetésével próbált közel maradni az OKC, a játékos a 20 pontjából 15-öt ekkor szerzett, de aztán ahogy ő elfogyott, úgy fogyott el a komplett csapat is elöl-hátul – most elég gyengén dobtak, ráadásul 28 pontot kaptak az eladott labdáikból, 62–44-re alulmaradtak a festékben, úgyhogy nem nagyon tudtak mit kezdeni a Denverrel. Mark Daigneault annyit mondott, hogy Isaiah Roby egyelőre tehetetlen volt Jokiccsal szemben, de ők úgy gondolják, hogy hosszabb távon akár arra is képes lehet, hogy egy ilyen játékost megfogjon, az ilyen fejlődéseket tartják szem előtt csapaton belül, ezért dolgoznak – most kikaptak, 6–7-re állnak és mennek a Clippershez, de nem történt tragédia, nagyjából ez volt a papírforma még akkor is, ha volt már 29 pont is a hátrányuk.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 27, Morris 15/3, Barton 13/9, Millsap 13/6
A Thunder legjobb dobói: Dort 20/9, Gilgeous-Alexander 14/3, Bazley 12/6

Utah Jazz–New Orleans Pelicans 118–102

Tovább száguld a Jazz. Zsinórban hatodik győzelmét aratta a Utah, méghozzá magabiztosan, amelyet igazából a harmadik negyedben alapozott meg – addig szorosabban alakult a meccs, ott viszont sorozatban négy triplát bombáztak be és végül 36–20-ra nyerték meg a játékrészt. Összességében a triplázás megint kulcsfaktor volt náluk, 21-szer köszöntek be kintről 45 százalékkal, mezőnyből 50 százalék fölé jutottak, kontrollálták a lepattanókat és nagyrészt azt csináltak, amit csak akartak, egyértelműen jobbak voltak ellenfelüknél. Egyénileg a 28 pontos Donovan Mitchellt kell leginkább kiemelni, neki sok látványos és fontos játéka volt a számai mellett, Rudy Gobert 13 ponttal, 18 lepattanóval és 3 blokkal zárt, Mike Conley 10 gólpasszt osztott szét és a kispad is villogott, hárman érték el onnan a tízpontos határt – köztük a sérülésből visszatérő Joe Ingles, aki rögtön 5/6 triplával jelentkezett. Nagy formában van a gárda, jelenleg csak fél meccsel van lemaradva a ligaelső Lakerstől, következőleg pedig ismét a Pelicans lesz az ellenfél.

Williamson és más semmi, senki. Gyakorlatilag csak Zion Williamson játékának örülhettek ezen a meccsen a vendégek, a franchise alapjának tekintett fiatal magasemberre ugyanis nem lehetett panasz, beszórt 32 pontot 14/19 jó dobással, ha be kellett fejezni egy támadást, rá mindig lehetett számítani és nagyon keveset hibázott. Rajta kívül azonban senkiben nem volt elég fantázia: Brandon Ingram 17 pontjához 18 mezőnykísérlet kellett, a többiek pedig még a tíz pontot sem érték el, csapatszinten összesen hat triplát tudtak bedobni, nagyon elvesztették a lepattanózást és a védekezésük is csak ideig-óráig tudott jól zárni. Stan Van Gundy szerint ez utóbbi volt a fő gond, sem a betöréseket, sem a triplákat nem tudták kivédeni, a Jazz gyakorlatilag átrohant rajtuk – nem néznek ki jól és erre nem lehet elég magyarázat Lonzo Ball sérülése, ugyanis némileg váratlanul már az irányító is visszatért 23 perc erejéig.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 28/12, Clarkson 18/12, Ingles 15/15
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 32, Ingram 17, Bledsoe 9/6, Alexander-Walker 9/3

NBA, ALAPSZAKASZ
Denver Nuggets–Oklahoma City Thunder 119–101
Utah Jazz
–New Orleans Pelicans 118–102

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik