A Lakers Bryant nélkül is elhúzta a Jazz nótáját

Vágólapra másolva!
2010.02.11. 08:17
null
Gasolt nem tudták tartani a Jazz játékosai (Fotó: Action Images <strong>–</strong> archív)
A Los Angeles Lakers Kobe Bryant &eacute;s Andrew Bynum n&eacute;lk&uuml;l is legyőzte a Utah Jazzt az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) alapszakasz&aacute;nak 106. j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n, ezzel v&eacute;get vetett a &bdquo;mormonok&quot; kilenc m&eacute;rkőz&eacute;s &oacute;ta tart&oacute; győzelmi sorozat&aacute;nak. Bryant sorozatban a harmadik m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;t hagyta ki (a Lakers mind a h&aacute;rmat megnyerte), &eacute;s tov&aacute;bbra is k&eacute;rd&eacute;ses, hogy p&aacute;ly&aacute;ra l&eacute;p-e a h&eacute;tv&eacute;gi All Star-g&aacute;l&aacute;n. &nbsp;

 

Mintha a társak azt üzennék Kobe Bryantnek: „Gyógyulj csak nyugodtan haver, mi nélküled is megoldjuk a feladatokat..." A Los Angeles Lakers ugyanis sorozatban harmadik alkalommal volt kénytelen nélkülözni bokasérüléssel küzdő szupersztárját, és mind a három meccset megnyerte – legutóbb az igencsak kemény riválisnak nevezhető Utah Jazz otthonában győzött.

A bajnok ráadásul a center Andrew Bynum játékára sem számíthatott a mérkőzést megelőzően kilencmeccses győzelmi sorozatot építő Utah ellen, azonban ott volt a pályán Lamar Odom, aki 25 pontjával és 11 lepattanójával oroszlánrészt vállalt a lila-sárgák sikeréből.

„Jó csapatunk van, nem számít, ki játszik és ki nem" – mondta a meccs után Odom, akivel valószínűleg még a legelvakultabb Lakers-drukkerek sem értenek feltétlenül egyet. Rajta kívül egyébként Pau Gasol (22 pont, 19 lepattanó) és Jordan Famar (18 pont) játszott kiemelkedően, míg a másik oldalon ezúttal kevésnek bizonyult a Carlos Boozer (11 pont, 10 lepattanó) és Andrej Kirilenko (17 pont) tengely.

A Utah január 17-e óta először szenvedett vereséget, és a meccsen 13 pontig jutó Wesley Matthews roppant egyszerű okokkal magyarázta a bizonyítványt: „Energikusabbak voltak, mint mi. Keményebben játszottak, keményebben küzdöttek, úgy tűnt, jobban akarták a győzelmet..."

A Lakers az újabb győzelmet követően a Nyugati főcsoport legjobb mérlegét (41–13) felmutatva várhatja a hétvégi All Star-gálát, amely előtt egyébként szintén Kobe Bryant sérülése az egyik fő téma – ugyanis továbbra sem tudni, hogy a 12-szeres All Star-klasszis részt vesz-e a gálán.

A Charlotte Bobcats elsősorban Nazr Mohammednek köszönheti a Minnesota otthonában aratott 93–92-es győzelmet: a meccsen 21 pontot és 20 lepattanót jegyző center öt másodperccel a vége előtti zsákolásával alakította ki a végeredményt.

Érdekesség, hogy a játéknapon mindössze három hazai pályán játszó csapat (a Golden State, a New Orleans és a Toronto) tudott győzni, a többi párosítás a vendégek sikerét hozta.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 106. JÁTÉKNAP
Utah JazzLos Angeles Lakers 81–96  
Atlanta Hawks–Miami Heat 76–94 
Chicago Bulls–Orlando Magic 87–107 
New Jersey Nets–Milwaukee Bucks 77–97 
Detroit Pistons–Sacramento Kings 97–103  
Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 132–102
New Orleans Hornets–Boston Celtics 93–85 
Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 104–93 
Phoenix Suns–Portland Trail Blazers 101–108 
Minnesota Timberwolves–Charlotte Bobcats 92–93

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik