A Celtics Miamiban égette le a Heatet

Vágólapra másolva!
2010.11.12. 07:48
null
Nem megy, nem megy: Haslem és James letörten (Fotó: Reuters)
A fantasztikus teljesítményt nyújtó, első hét triplakísérletét bedobó (!) és 35 ponttal záró Ray Allen vezette Boston 112–107-re legyőzte a Miami Heatet az NBA-ben, ráadásul úgy, hogy egyszer sem volt hátrányban a mérkőzésen. A Celtics a szezon folyamán már másodszor regulázta meg a nagybajnoki címre törő vetélytársat. A Chicago Bulls kiütéses vereséget mért a Golden State Warriorsra. A Denver közben véget vetett a Los Angeles Lakers sikersorozatának: Carmelo Anthony 32 ponttal és 13 lepattanóval segítette csapatát, a Nuggets így 118–112-re diadalmaskodott a nyolc győzelem után először vesztő kaliforniaiak ellen.

Egyelőre (hangsúlyozzuk: egyelőre) nagyobb a füstje, mint a lángja a Miami nyáron összeállt, sztárokkal telezsúfolt együttesének: a Heat ezúttal otthon kapott ki a rendkívül összeszedetten játszó Boston Celticstől, amely immár másodszor adott nagy pofont a floridaiaknak a szezonban.

Nem  bírtak vele: Ray Allen kosárra tör
Nem bírtak vele: Ray Allen kosárra tör

A hős? Ray Allen, aki már évek óta az őrületbe kergeti a miami drukkereket. A Celtics iszonyatos energiával robbant a parkettre, 22–10-es rohammal kezdett, az első 15 dobásból 9 a helyén landolt. Allen rendszeresen tisztára tudta játszani magát, rendszeresen meg is találták, és a tiszta dobóhelyzetekből hullani kezdtek a triplák – a hihetetlenül precíz kezű klasszis hétszer köszönt be távolról, majd végül 35 ponttal zárt.

Paul Pierce hozzátett 25 pontot, Kevin Garnett 16 pontot és 13 lepattanót, a remekül irányító Rajon Rondo jegyzett 16 asszisztot, a Celtics meg úgy nyert – talán ez a legfájdalmasabb a hazaiaknak –, hogy kétség sem lehetett a győzelme felől. Tudniillik a Heat nem vezetett a mérkőzésen...

LeBron James kiváló teljesítménnyel próbálta menteni a menthetőt, de hiába ért el kis híján tripla duplát (35 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz), ez sem segített. A Celtics októberben is megregulázta a Heatet (88–80 a szezonnyitón) és most is jobbnak bizonyult. Hozzájárult ehhez, hogy James nem sok segítséget kapott: Chris Bosh 15 pontja elégséges, Dwyane Wade 8 pontja (2/12-es, pocsék mezőnymutató!) viszont elégtelen, miközben Udonis Haslem 21 pontja meg nem jelentett elég pluszt.

Ami még riasztó a Miaminak: a csapat rendkívül rosszul védekezett, sok tiszta dobást engedélyezett az ellenfélnek, és meg is bűnhődött ezért. Persze még van idő összecsiszolódni és fejlődni – ám ez nem változtat a tényen, hogy a Boston a két fél egymás elleni legutóbbi 14 összecsapásából a tizenharmadikat is behúzta.

Vége a Los Angeles Lakers szezonbeli veretlenségének: Kobe Bryant és „udvartartása" Denverbe látogatott, ahol Carmelo Anthony (32 pont, 13 lepattanó) és társai kifejezetten morcos házigazdának bizonyultak. Bryant 34 pontos szezoncsúcsot dobott, Pau Gasol leszedett 17 pontja mellé 20 lepattanót, de nem jött össze a Lakersnek, ami legutóbb 1997–1998-ban – vagyis a zsinórban elért kilenc győzelem a rajton. A Nuggets 103–105-nél még vesztésre állt, ám J. R. Smith beszórt egy hárompontost, Anthony két kosárral jelentkezett, a Denver meg egy 11–0-s rohammal – ezzel el is dőlt a meccs. A találkozón Kobe Bryant átlépte a 26 ezer NBA-pontos határt.

Chicagóban szemernyi izgalom sem volt, a holtfáradt és a sérült David Lee nélkül játszó Golden State Warriors nem volt méltó ellenfele a Bullsnak. Luol Deng 26, Derrick Rose 22 pontot szerzett, és a Chicago 120–90-es, súlyos vereséget mért a Warriorsra. Joakim Noah először nem ért el dupla duplát a szezonban, három lepattanó kellett volna még neki (17 ponttal és 7 lepattanóval zárt).

RAY ALLEN TELJESÍTMÉNYE
 

 

NBA
ALAPSZAKASZ, 16. JÁTÉKNAP
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 118–112
Miami Heat–Boston Celtics107–112
Chicago Bulls–Golden State Warriors 120–90

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik