Sportrádió: Hajnal Tamás Dibusz Dénes sérüléséről beszélt

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 09:51
null
Hajnal Tamás Dibusz Dénes sérüléséről is beszélt a Sportrádióban (Fotó: Árvai Károly)
November 1-jén 14 mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó Mol Magyar Kupa küzdelmei. A legjobb 16 közé jutásért rendezett 4. forduló számos pikáns párosítást tartogat, a Ferencváros a Puskás Akadémiát, az NB II-es Szeged a Kecskemétet, a szintén másodosztályú Haladás pedig a ZTE-t fogadja. A Sportrádió Hazafutás című műsorában a Magyar Kupáról Hajnal Tamás, az FTC, Sallói István, a ZTE sportigazgatója, Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője, Germán Tamás, a Szeged csapatmenedzsere, illetve két labdarúgó, a szombathelyi Rácz Barnabás és a zalaegerszegi Bedi Bence mondta el várakozásait.

 

A Hajnal Tamással készített interjú elején az FTC sportigazgatója elárulta, az Újpest elleni derbit kihagyó magyar válogatott kapus, Dibusz Dénes kisebb sérülés miatt nem játszott, de egyelőre nem tudta megmondani, mikor lesz újra játékra alkalmas állapotban. Az erőltetett menetben lévő fővárosi zöld-fehérek a Puskás Akadémiát fogadják, amely a felek legutóbbi két meccsén a Groupama Arénában nyerni tudott.

„Nem tekintem mumusnak a Puskás Akadémiát, egy jó csapatról beszélünk, de úgy gondolom, hogy ha az elmúlt időszak eredményeit nézzük a tabellán és a nemzetközi színtéren is, akkor egyértelmű képet mutat. A Puskás ellenünk mindig jól felszívja magát és jó teljesítményt nyújt, de az egész idényre kivetítve mindig nagyobb különbség szokott lenni a két csapat között. Mi óriási menetelésben vagyunk, nagy a terhelés a játékosok számára, szóval okosnak is kell lennünk, hogy ha lehetőség van rá, kerüljük el a sérüléseket” – mondta a mérkőzésről Hajnal Tamás.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

A nyugati rangadóról, azaz a Zalaegerszegi TE FC Haladás elleni szombathelyi mérkőzéséről a hazaiaktól Rácz Barnabás, a vendégektől Sallói István sportigazgató és Bedi Bence mondta el véleményét.

„Egy ilyen mérkőzés előtt mindenki felfokozott hangulatban van, remek lesz a hangulat és mivel egymeccses párharcról van szó, bármi megtörténhet” – mondta a Haladás középpályása, Rácz Barnabás.

„Tudjuk, hogy mi a tétje a mérkőzésnek, hiszen a két csapat ősi rivális, úgyhogy mindenképp szeretnénk továbbjutni a párharcból, illetve szeretnénk a csapat önbizalmán is javítani, mert a legutóbbi két bajnoki nem úgy sikerült, ahogy elterveztük” – fejtette ki a ZTE-t erősítő Bedi Bence.

A KÉT LABDARÚGÓVAL KÉSZÜLT INTERJÚ IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

„Aki a klubbal kapcsolatba kerül, tudja, hogy ez a legnagyobb derbije, mint ahogy a Fradi–Újpestről is mindenki tudja. Az elmúlt 11 évben nem találkozott a két csapat, de játszottunk egymással edzőmeccseket, igaz, mindig nagy körültekintéssel, legtöbbször zárt kapuk mögött, titokban, hogy ne legyen balhé ebből. A sorsolás pillanatában megkezdődött a szervezés, egyrészt a szurkolók üzengettek egymásnak, másrészt a két klub azonnal felvette a kapcsolatot, a rendőrséggel tárgyaltunk, hetek óta téma és mindenkit ez a mérkőzés tart lázban” – mondta a zalaegerszegiek sportigazgatója, Sallói István.

A TELJES INTERJÚ IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Szintén izgalmas, pikáns csatát rendeznek az Alföldön, ahol az NB II-ben 5. helyezett Szeged-Csanád GA az élvonalban 9. Kecskemétet fogadja. A Tisza-partiak csapatmenedzsere, a tavaly visszavonult Germán Tamás szerint a játékosokban van egy kis feszültség és egészséges drukk a KTE elleni meccs előtt, de a Szeged mellett szólhat a hazai pálya.

„Ha jól emlékszem, két vagy három éve a Mezőkövesdet sikerült kiejtenünk tizenegyespárbajban, a Magyar Kupában bármi lehetséges, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet” – fogalmazott Germán Tamás.

A TELJES INTERJÚ ITT HALLGATHATÓ MEG!

A vendég Kecskemétet vezető Szabó István a Szegedet hétvégén, a Soroksár elleni NB II-es bajnokin a helyszínen tekintette meg.

„A Szegeddel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, a válogatott szünetekben rendre játszunk edzőmérkőzéseket, úgyhogy a két csapat egész jól ismeri egymást. Amit láttam, az meggyőzött arról, amit eddig is tudtam, hogy a Szeged nagyon jól szervezett csapat, élvonalbeli labdarúgókkal, amely nagy ellenállást fog tanúsítani, szóval nem lesz könnyű mérkőzés” – mondta Szabó István.

A TELJES INTERJÚ IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

MAGYAR KUPA
4.FORDULÓ (16KÖZÉ JUTÁSÉRT)
12.00:
Unione FC (BLASZ I.)–Kisvárda Master Good
12.30: FC Dunaföldvár (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
12.30: ESMTK (NB III)–MTK Budapest
12.30: Mezőörs KSE (megyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III)
12.30: Szentlőrinc (NB III)–Kelen SC (NB III)
12.30: VLS Veszprém (NB III)–Budafoki MTE (NB II)
15.00: HR-Rent Kozármisleny (NB II)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)
17.00: OPUS TIGÁZ Tatabánya (NB III)–Újpest FC
17.00: Vasas FC (NB II)–Gyirmót FC Győr (NB II)
17.00: Tiszakécskei LC (NB II)–FC Ajka (NB II)
17.00: BFC Siófok (NB II)–Diósgyőri VTK
17.15: Szombathelyi Haladás (NB II)–ZTE FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–Kecskeméti TE
20.00: Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
ETO FC Győr (NB II)–Debreceni VSC 0–1

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
19.30: Budapest Honvéd (NB II)–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik