Nem ilyen reklámra számítottak: doppingbotrány a ligában

Vágólapra másolva!
2008.10.25. 07:59
Amerikai tévéértesülések szerint tíz NFL-játékos bukott le tiltott szerek használatával, köztük az éppen Európában vendégeskedő New Orleans Saints két nagy sztárja is. A Szentek Londonban mérkőznek a San Diego Chargersszel, így a lehető legrosszabbkor látott napvilágot a hír.
New Orleans Saints: nem vagyunk mi angyalok
Fotó: Action Images (archív)
New Orleans Saints: nem vagyunk mi angyalok
New Orleans Saints: nem vagyunk mi angyalok
Fotó: Action Images (archív)
New Orleans Saints: nem vagyunk mi angyalok

Az NFL Európába jön. A hétvégén másodszor rendeznek Londonban NFL-mérkőzést, hogy ezzel a marketingfogással is növeljék a sportág népszerűségét az öreg kontinensen.

Eközben „odahaza”, Amerikában robbant a bomba, és a ligát az elmúlt évtized egyik legnagyobb doppingbotránya fenyegeti. Hogy még kellemetlenebb legyen a helyzet, az egyik érintett az éppen Londonban vendégeskedő New Orleans Saints, az amerikaifutball egyik európai „reklámarca”.

Az amerikai KDVR televízió információi szerint tíz profi játékos akadt fent a doppingvizsgálatokon. Az érintettek között van a Szentek két nagy sztárja is, a két korábbi Pro Bowler, Will Smith defensive end és Deuce McAllister runningback. A Saints játékosait a Denver Broncos elleni mérkőzés után ellenőrizték (a meccset a harmadik játékhéten rendezték, és a Denver 34–32-re nyert). Az ESPN szerint elképzelhető, hogy akár 15 játékos is használt tiltott szereket, amelyek a testsúly megfelelő szinten tartását segítik elő.

Amennyiben a vádak bebizonyosodnak, az érintettek legalább négy meccses eltiltásra számíthatnak, ami nagyon sok az NFL alapszakaszának hosszúságát ismerve.

A Saints részéről Greg Bensel szóvivő nem kívánt állást foglalni az ügyben. A csapat jelenleg az angliai Watfordban tartózkodik és készül a Wembleyben rendezendő, San Diego Chargers elleni mérkőzésre.

A londoni találkozót egyébként mindkét klub játékosai reménykedve várták, hiszen a tavalyi „kiránduláson” győztes New York Giants később meg sem állt a Super Bowl elhódításáig. Nos úgy tűnik, a Wembley a Szenteknek mégsem olyan jó ómen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik