MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2021.02.28 23:40 Frissítve: 2021.03.01 10:09

Kemény család – Malonyai Péter    jegyzete

 

A BVSC legyőzte a Fradit a pólóbajnokságban, a vasutasok kispadján ez volt Kemény Kristóf első meccse – történelmi pillanat.

Egyelőre alapvetően még nem Kristóf, a harmadik Kemény, hanem az első kettő, „Fecsó bá” (nem áll rá sem a szám, sem a kezem a Ferencre) és Dénes jóvoltából. De: papíron már itt az edződinasztia.

 
Negyednyi kihagyás, a BVSC legyőzte az FTC-t
Egész életemben vágytam rá, hogy elérkezzek ide – Kemény Kristóf

Hiszek benne, hogy a vér nem válik vízzé, a családhoz való több évtizedes kötődésem miatt is, ám elfogultság nélkül állítom, hogy esetünkben minden bizonnyal így lesz. Nem az én tisztem, hogy a gének szakmai tartalmát kutassam, nekem csak emlékeim vannak – maradandóak.

„Fecsó báról” például az, hogy semmit sem bízott a véletlenre. Bár az utánpótlás-nevelés felkent apostola volt, a ködös november reggeleken is ott állt a régi Szőnyi úti nyitott partján, és figyelte az egymást követő gyerekmeccseket. Azt mondta, csak akkor lehet teljes a kép, ha a felvétel is az. Na ja, mit is mondhatott volna mást, aki kimagasló mérnöki tehetségét hagyta veszni a szerelem, a póló kedvéért.

Noha egy korosztály vagyunk, Dénestől is tanulhattam, például azt, hogy hosszú távon mindig kijön a frankó, magyarán, az ítélet nem szégyen, az előítélet annál inkább. Amikor Comóban volt, s állatorvosként (is) dolgozott, úgy intézte a napirendjét, hogy mindkét helyen maradéktalanul helytálljon. Hűen edzői ars poeticájához is, amelynél fontos, hogy az apróságokra figyelni kell, mert döntő pillanatokban ott a mérleg nyelve.

Hogy ő is elismert hivatást vágott sutba a szerelem (póló) kedvéért, nem csupán a tények miatt, azért is említem, mert Kristóf is diplomával, civil állással tért meg a vízilabdához... Ő is korán kezdte. Tízéves volt, amikor édesapja Sydneyből nem csupán első olimpiai aranyát hozta haza kapitányként, hanem rengeteg kazettát is, rajta meccsek, többségében nem a magyaroké. A gyereknek kedvenc időtöltése lett a nézegetésük, egy idő után kívülről tudta, mi van rajtuk, de belé is ivódtak a képsorok.

Annyira mindenképpen, hogy az edzői pályára voksoljon, végigjárva a lépcsőfokokat, az utánpótlásban sikeresen. Maradjunk annyiban, hogy aki a pécsi pólósokkal nyer ifikupát, tud valamit. (Sokat.)

Miközben sok sikert kívánok neki, már most megemlítem, ha esetleg valamikor a Szivós-dinasztiáról lesz szó (id. Szivós István, ifj. Szivós István, Szivós Márton), hasonlóan elfogult leszek.

Uszodai gyerekként ez megbocsátható.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2021.04.05 22:42:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Pék Gyula nem volt akárki. Legyen elég annyi, hogy a KSI mestereként nyolc későbbi olimpiai bajnokot pallérozott, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila is tanítójának vallja.

2021.03.11 15:32:42

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Alberto Munarriz a fájdalmas ötöspárbaj ellenére a budapesti Eb-ezüstöt tartja egyik legnagyobb sikerének.

2021.02.28 22:09:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aki a pécsi pólósokkal nyer ifikupát, tud valamit.

2021.01.23 22:00:33

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A legnagyobb feladatokra is megérett.

2021.01.23 19:07:05

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A magyar válogatott végig vezetve győzte le a házigazdát, ezzel megváltva a tokiói repülőjegyet.