A vízilabda ünnepe a Kőérben: Jug Dubrovnikot vert a Domino

Vágólapra másolva!
2007.12.22. 21:57
Szenzációs győzelmet aratott a Domino a férfi vízilabdázok Euroligájának C csoportjában a Jug Dubrovnik ellen. Az első negyedben még vezetett a horvát csapat, félidőben már 5-5 szerepelt az eredményjelző táblán, végül 11-10-re nyert a magyar együttes, amelyben Szivós Márton és Kiss Gergely világklasszis teljesítményt nyújtott.
Kiss Gergely ezúttal is remekül játszott
NS-archív
Kiss Gergely ezúttal is remekül játszott
Kiss Gergely ezúttal is remekül játszott
NS-archív
Kiss Gergely ezúttal is remekül játszott

Rögtön az első emberfórját kihasználta a Jug. Szivós Márton kiállítását követően Andro Buslje szerezte a mérkőzés első találatát. Az 5. percben Kiss Gergely egyenlített. A világ legjobbjának is megválasztott pólós szintén egy emberelőnyös szituációban volt eredményes.

A folytatásban a magyar csapatnak nem volt szerencséje: Kiss például kétszer is a kapufát találta telibe. A horvátok - egészen pontosan Paulo Obradovic - azonban nem hibáztak: ismét egy fór, ismét vendég-vezetés.

A második negyedben tovább növelte előnyét a Dubrovnik. Buslje betalált, ezután azonban a magyarok pillanatai következtek. Kiss ötméteresből egyenlített, nem sokkal később pedig Szivós Márton szerzett egy szemetgyönyörködtető találatot. A világklasszis játékos többször is megforgatta védőjét, majd a visszakapott labdát a "víz alól" vágta a horvát kapuba.

Kölcsönös ütésváltások (persze nem fizikális értelemben) tarkították a félidő hátralévő részét, a nagyszünetben igazságos 5-5-ös döntetlen állt az eredményjelző táblán. A kérdés az volt: melyik mester térképezte föl jobban az ellen játékát?

A harmadik negyed 2. percében végre átvette a vezetést a Domino. A kapufánál álló Fodor behúzott a kapuba egy emberelőnyt, ám a bírók nem sokáig hagyták örülni a magyarokat. A két spori egy támadáson belül addig osztogatta az "ingyen" előnyöket, mígnem Obradovic nagynehezen csak megszerezte az egyenlítő találatot.

Szerencsére a másik oldalon Kiss szerzett egy kikezdhetetlen gólt, majd Kovács István időkérése után egy remek kombináció végén Bárány Attila vágta a horvát kapuba a levegőben addigra már szinte teljesen megszáradó labdát.

A 2006-ban Euroliga-gyöztes csapat azonban nem adta föl, s Miho Boskovic találatával egyenlített. Válaszként a Szivós által kiharcolt ötméterest Kiss ismét bevágta - minimális előnnyel (9-8) kezdhette tehát az utolsó negyedet a Honvéd.

Obradovic nagy meccset játszott: az utolsó játékrészben Székely Búlcsú - emberhátrány után - a kötél mögül már majdnem visszaért a horvát együttes játékosára, ám ő mégis betalált Gergely István kapujába. Nem sokkal előtte Molnár Tamás pattintott a hosszú felsőbe, így Obradovic (statisztikák szerint) akciógólja csak egyre zárkóztatta a horvátokat.

Szivós higgadtan értékesített egy ötméterest, majd egy kivédekezett vendégakció, és elérhető közelségbe került a győzelem a Domno számára. Boskovic ugyan még "csuklóból" betalált, a vége mégis 11-10-es hazai diadal lett.

EUROLIGA, C CSOPORT

3. FORDULÓ:
DOMINO-HONVÉD (magyar)-JUG DUBROVNIK (horvát) 11–10 (1–2, 4–3, 4–3, 2–2)
Kőér u, 800 néző
V: Gomez (olasz), Borrell Sánchez (spanyol)
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 12/5
Ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: Vindisch (25. p.), Markovic (26. p.)
HONVÉD: GERGELY - MOLNÁR T. 2, SZIVÓS 2, Gór-Nagy 1, Hárai, Vindisch, KISS G. 3 Csere: FODOR 2, Kovács O., Bárány 1, Paján Székely
JUG: VICAN – OBRADOVIC 3, BUSLJE 2, BOSKOVIC 2, Dobud, Jokovic 1, Markovic Csere: Hrosik 1, Pecotic, Smodlaka 1, I. Sukno, S. Sukno
MESTERÉRLEG
KOVÁCS ISTVÁN, a Domino edzője: Nehéz, kemény mérkőzést nyertünk meg. Több fordulópont is volt, többször is megnyerhettük volna a meccset, több jó egyéni teljesítménynek is köszönhetőn tudtunk győzni.
EMIL NIKOLIC, a Dubrovnik edzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt, nüanszok döntöttek, de majd Dubrovnikban visszavágunk
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik