A görög válogatott nem jelentett gondot

Vágólapra másolva!
2007.02.16. 10:15
Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a kolozsvári nemzetközi tornán. Kemény Dénes csapata a horvátok után a görögöket verte meg.
Varga Dániel három gólt szerzett
Mirkó István
Varga Dániel három gólt szerzett
Varga Dániel három gólt szerzett
Mirkó István
Varga Dániel három gólt szerzett

A Horvátország elleni győztes nyitány után Görögország várt a magyar válogatottra.

A korai kezdési időpont nem zavarta meg Kemény Dénes csapatát, Kiss Gergő és Biros Péter révén hamar kétgólos vezetésre tettek szert a mieink.

A görög csapaton még az sem segített, hogy a játékvezetők gyors egymásutánban több emberelőnyt is biztosítottak számukra, igazából még lövőhelyzetig sem jutottak el.

A magyar csapat továbbra is lendületben maradt, Biros és Kiss Gergő újra eredményes volt, majd Varga Dániel találata után öttel vezettünk az első negyedben.

A biztos vezetés kissé kényelmessé tette a csapatot, valamint szerencséjük sem volt Kisséknek, hiszen többször is a kapufát találták el. Mindenesetre a görögök rájöttek, hogy már elkezdődött a meccs, Mazisz és Kokkinakisz góljaival szépítettek, majd Toszkasz középről volt eredményes, feljöttek a görögök két gól különbségre.

A negyed végén azonban megtört a magyar gólcsend egy kapufáról visszapattanó labdát Biros ívelt Varga Dánielhez, aki a kapuba továbbította a játékszert.

A harmadik negyedben mindkét oldalon több lehetőség kimaradt, a görögök nem is találtak be, a magyar csapat viszont előbb Steinmetz Ádám, majd egy kiváló passz után Varga Dénes góljával újra öt gól volt a magyar csapat előnye.

Az utolsó játékrészben a magyar együttes magabiztosan tartotta előnyét, és végül 10-3-ra nyerte meg a találkozót.

KOLOZSVÁRI NEMZETKÖZI TORNA
Magyarország - Görögország 10-3 (5-0, 1-3, 2-0, 2-0)
A gólszerzők: Varga Dániel 3, Kiss G. 2, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Varga Dénes 1, Szívós 1 ill. Mazisz 1, Kokkinakisz 1, Toszkasz 1
Horvátország – Németország 14-12
Az állás:
1. Magyarország 2 2 - - 21-13 4
2. Horvátország 2 1 - 1 24-23 2
3. Németország 2 1 - 1 19-19 2
4. Románia 1 - - 1 5-7 0
5. Görögország 1 - - 1 3-10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik