Vízilabda: Olaszországot verte a Szilágyi-csapat

Bajzát RafaelBajzát Rafael
Vágólapra másolva!
2006.08.26. 21:15
Címkék
A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re nyert az olasz csapat ellen a jövő héten kezdődő belgrádi Európa-bajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén, Egerben.
Az egri termálfürdő medencéjében a csütörtök óta tartó közös edzések után hivatalosan is megmérkőzött egymással a belgrádi Eb-re készülő két gárda. Szilágyi Péter a magyarok szövetségi kapitány mind a 16 játékosának lehetőséget adott és tervei szerint csak avasárnapi mérkőzést követően jelöli ki a kontinensviadalra utazó 15 pólóst.

Kiegyenlített erők fordulatos csatáját hozta a találkozó. Színvonalában bármely világversenyen megállta volna a helyét. Az elején Tomaskovics sérülése okozott ijedtséget, de a fiatal pólós dr. Gábor Antal ápolása után vissza tudott térni a mednecébe. Hat percig kelltt várni az első gólra, ekkor Valkai Ágnes bombázott a hálóba.

Az első két negyed végén már a vendégeknél volt az előny, Di Mario két távoli lökete megakadt a felső sraokban. Fordulás után Drávucz duplájával fordíytottak a mieink. A negyedik negyed 2 magyar góllal kezdődött, így 8-5-nél nyugodt játékot kért a magyar kispad. A kínai Világ Kupa meccsen 5-1-es előnyről fordítottak az olaszok, így a hátralévő 4 percben is mindent elkövettek a felzárkózásért.

Egyenlíthettek is volna, másfél perccel a vége előtt, de Di Mario 5 méteresét Tóth II. Andrea bravúrral hárította. Vasárnap 15.30-tól újra megmérkőzik a két válogatott az egri Termálfürdő medencéjében.

Mestermérleg:
Szilágyi Péter: - A győzelemmel elégedett vagyok, de még sok apró hibát kell kijavítanunk, hogy Belgrádban is eredményesek legyünk. Izgalmas, színvonalas mérkőzést vívtunk az olaszokkal, jól szolgálta a felkészülésünket. Örülök, hogy visszavágtunk a kínai 8-7-es vereségért, de ott jobb lett volna nyerni.

Mauro Maugeri: - Nem vagyok boldog, mert nem nyertünk. Jó meccs volt, a magyarok csapatként jobban funkcionáltak. Előttünk járnak az építkezésben, az én fiatal gárdámnak még sokat kell erősödni. Belgrádban a magyar, az orosz csapat mellett mi is szeretnénk beleszólni a dobogós helyek sorsába. Jó lenne ha magyar- olasz döntő lenne...

Magyarország - Olaszország
8-7 (2-1, 1-3, 3-1, 2-2)

Eger, 200 néző. V.: Rüll, Madarasi A.
MAGYARORSZÁG: HORVÁTH P. - Stieber 1, Drávucz 2, Tomaskovics,
Zantleitner, PELLE 2, VALKAI Á. 2. Cs.: TÓTH II. A. (kapus), Bujka B.,
BENKŐ T. 1, Takács, Brávik F., Primászu, Tóth I. A., Györe, Szabolcsi.
Szövetségi kapitány: Szilágyi Péter.
OLASZORSZÁG: GIGLI - ZANCHI 1, Mivceli 1, Rocco, VALKAI E. 1, DI
MARIO 2, Musumegi . Cs.: Brancatti (kapus), Pavan, Bosurgi 1, Ragusa,
Iapi, Frasinetti 1, Garibotti, Radicchi. Szövetségi kapitány: Mauro
Maugeri.
Gól-emberelőnyből: 8/2, ill. 7/3. Ötméteresből: 2/1, ill. 1/0.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik